calatorie spre centrul pamintului….( sau fluviul de sub Marea Neagra)

Atat Sumerienii cat si Biblia ne  vorbesc despre un “Adanc al apelor”, o “Lume de jos”, o”Lume subterana” etc. Si se pare ca nu e numai atit  ! Un articol recent din 9am mi-a atras atentia.

Al saselea fluviu din lume ca marime, si singurul submarin activ pe Terra, a fost descoperit sub Marea Neagra.

Cercetatorii au descoperit curenti de apa pe fundul marii de 350 de ori mai mari decat fluviul Tamisa. Raul submarin, care ajunge la 35 de metri adancime, are chiar vartejuri si cascade, precum echivalentele sale terestre. Daca ar fi pe uscat, oamenii de stiinta estimeaza ca ar fi cel de-al saselea fluviu din lume.

Fluviul submarin se intinde din Mediterana prin Stramtoarea Bosfor, pana in Marea Neagra, unde apa are o salinitate mai scazuta. Acest lucru determina apa din Mediterana sa curga ca un rau pe fundul marilor, sculptand un canal de 35 de metri adancime si de 960 de metri latime.

Fluviul curge cu aproximativ 6km pe ora, cu 22.000 de metri cubi de apa pe secunda, de 350 de ori mai mult decat Tamisa si de 10 ori mai mult decat Rinul.

Si simpla si fireasca intrebare pe care -vrei ,nu vrei -ti-o invirti prin minte e una singura : ” Oare ce alte secrete ascunde planeta asta pe care-ti plimbi pasii , planeta care la fiecare pas al tau iti trazneste cu cite o minune peste fata ?”Si intrebarea pusa de Yahweh(Conducatorul Planetei Zeilor ) lui Iov e mai plina de tainice intelesuri (dar si de raspunsuri) ca niciodata:

“Te-ai plimbat tu prin ascunzisurile Adancului?” (Iov 38:16).

Surse: 9Am, internet area, Colectionarul info(ziarul tau online)-Cristian Negureanu,Realitatea Tv.

Reclame

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s