TANTRA-dincolo de filozofie(2), Zece chipuri ale sărutului

 


 

 

 

MOTTO:
‘…un sărut care îţi taie respiraţia este un ritual secret care trebuie abordat treptat şi nu început brusc fără avertisment. Este mult  mai erotic să tatonezi, să şovăi…sărutul e o seducere, o deschidere, o topire”

N. Lacroix – „Arta iubirii tantrice”.

Gustavo Klimt-Sarutul
Clipele de intimitate si de pasiune pe care le petrecem cu persoana iubita sunt,poate, la fel de pretioase ca si viata. Cine poate trai fara respiratia sau prezenta iubitului / iubitei ? Cine poate accepta ca a face dragoste nu inseamna doar actul in sine ? Cine crede ca acele atingeri mai mult sau mai putin ‘furate’ nu-si au importanta lor in tot acest angrenaj ?
 

Dar ,ce zice zice DEX-ul ? Iata citeva definitii:

SĂRÚT ~uri n. Gest constând în atingerea cu buzele în semn de afecțiune. /v. a săruta
SĂRÚT s. 1. gură, sărutare, (pop. și fam.) pupătură, țoc, (fam. și în limbajul copiilor) pusi, (fam.) pup. (I-a dat un sărut.) 2. sărutare, sărutat, (pop. și fam.) pupare, pupat, pupătură, țocăit, (Ban., Transilv. și Maram.)
țucare, țucat, (înv.) sărutătură. (Gata cu sărutul!)
SĂRUTÁ, sărút, vb. I. Tranz. și refl. recipr. A (se) atinge cu buzele în semn de respect, de prietenie, de umilință sau ca o manifestare erotică; a (se) pupa. ◊ Expr. (Tranz.Sărut mâna, formulă de salut sau de mulțumire adresată unei femei sau unei persoane mai în vârstă. (Înv.Sărut dreapta, formulă de salut adresată preoților, domnitorilor, boierilor, mai rar unei femei. – Lat. salutare.

 

Ei bine, EL, SARUTUL e o definitie in sine. E un ritual pe care-l practici pentru a atinge intr-un final satisfactia suprema. Si cum orice ritual isi are tehnicile proprii de desavirsire, tot asa sarutul isi cere drepturile. Si, in acelasi timp isi cere tributul propriu : cere timp, cere dorinta, cere vointa, cere atentie dar , mai ales cere daruire. Si egoismul, clar, nu are ce cauta aici. Nu poti doar sa primesti fara sa dai  . Si exista atit de multe forme de sarut incit nu mai are importanta pe care anume o alegi.
Fara dorinta de-a aborda un ton didactic, incerc doar sa-mi exprim  vrerea de-a impartasi si altora din lumea asta care mi s-a pus la picioare.
Cred ca nu va place sa deveniti o baie de saliva la un moment dat. Sau sa va deranjeze zgomotele produse de o gura care parca soarbe dintr-un castron cu lapte? Sau ce-ar fi mai rau…tocmai absenta unui sarut ? Nu, nu pot sa cred asta. Si-atunci de ce sa nu abordez problema din punctul de vedere al celui caruia „ce nu-i place lui nu-i face altuia „?
Si, cum sarutul e o parte importanta din tot acel angrenaj numit TANTRA, atunci de ce sa nu-l abordez cu aceeasi curiozitate si mai ales cu acelasi curaj dictat de dorinta de-a obtine supremul in dragoste ?
Si am tot dreptul la acel sarut care sa-mi taie respiratia tot asa cum si voi, cei care m-ati ciomagit intr-o postare  anterioara aveti mare nevoie de-a ramine fara reactie (sau respiratie) in fata unui sarut si-a reactiilor pe care le provoaca el. Depinde doar de mine sau de voi daca vrem sa acordam credit la ceva ce ne poate duce usor spre ceea ce ne dorim. Iar daca nu ne dorim , atunci cred nu are rost sa mai urmam linkul de mai jos. S-au spus destule pina acum.

 

http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4426

 

 

 

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s