aceeasi Marie, da’ alta palarie ( iPhone 4 sau Android ? )

Vorbeam ieri cu fratemeu despre civilizatii vechi . Si, ca de obicei ne contraziceam: ba ca Ubaid si Jemdet Nasr ar fi cele  mai vechi pe paminturile astea, ba ca  Regatul de Mijloc  ar fi , ba ca  sumerienii au fost leaganul popoarelor ce va sa vina peste milenii . Cert este ca,  finalul discutiei noastre n-a adus vreo concluzie care sa impace si capra si varza.  Si atunci fratemeu,  minte inginereasca scolita pe bancile TCM-ului brasovean ,  imi zise oarecum profetic: ” Or fi fost sumerienii, sau akkadienii primii dar, chinezii au fost , sunt si vor fi urmasii lui Pangu, intemeietorul Universului. Uite-i unde sunt: al doilea mare exportator mondial , in spatele Germaniei, a treia producătoare de energie electrică, pe locul al doilea ca mare economie prin calcul din PIB  (5,9 trilioane de dolari  in  2010)  în paritatea puterii de cumpărare şi a treia de către criteriul monetar.”

Azi dimineata, in timp ce -mi beam cafeaua ,  frunzaream paginile provider-ului meu in ale telefoniei mobile in cautarea unui upgrade pentru stick-ul ce-l folosesc la navigarea pe net. Si, din pagina in pagina, trecind si printr-un portal chinezesc  ajung  absolut din intimplare in Youtube. Acolo  dau peste un videoclip ce are un titlu scris in  chineza simplificata , titlu din care am inteles doar:  3G  si  flv  (  打破想象的科技组合 让乔布斯哭笑不得的中国创意!(谷果3G手机).flv ) .  Si, curiozitatea la citirea acelui  3G  m-a facut sa si clicuiesc clipul respectiv.

Surprize, surprize. Era un clip de promovare pentru ….ce ????  iPhone4 ????  Android ????…..GooApple ???? Ce mama saraciei e GooApple ? Si iar ajung in portalul chinezesc si caut informatii. Si surpriza s-a transformat in nedumerire. Nu reuseam sa ma dezmeticesc  incercind sa dezleg ghicitoarea.

 

Iata datele problemei:

– GooApple -companie de electronice dar si numele iPhone-ului produs de ei

– un mixt de iPhone4 cu sistem de operare Android (aratind cam ca si meniul Applel-ului)

GooApple 3G (caci asa se numeste produsul) are : conectivitate 3G, WCDMA, GPS, WI-FI, internet Everywhere

– procesor de 600 Mhz (mult , putin ? ) si merge bine mersi si cu Android 2.2 Fro Yo

– mufa USB si , senzor luminos, compas electronic

– jocuri 3D, camera de  5  megapixel

-viteza  in internet de 7 Mbps maxim

-relativ subtirel ( 9,3 mm )

– carcasa de inox

-si o tona de alte aplicatii

 


Pretul ? Undeva in jurul a 300 de dolari, daca ai bafta sa-l gasesti.

Deci, cum sa nu aiba dreptate domn’ inginer atunci cind spune ca locuitorii Regatului de Mijloc (China) au fost, sunt si vor fi urmasii lui Pangu, Intemeietorul Universului ? Si cum sa nu crezi asta atunci cind,  aproape toate productia de electronice a lumii acolo se fabrica ?

 

Youtube videoclip: http://youtu.be/B73NWTwY7qs

Sursa:

http://www.gooapple.com/3g/


Reclame

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s