Mesajul din spatele unei fotografii : ” Unhate „

De ceva vreme, Benetton, celebra companie italiana de moda  a demarat o campanie publicitara prin care ia atitudine impotriva  intolerantei; intoleranta practicata ca o notiune sine qua non. Mesajul e simplu cum, simple sunt si fotografiile ce fac parte din campanie. 

Sarutul (caci el este personajul principal al evenimentului) folosit ca o arma impotriva nepasarii, pe linga faptul ca e parte dintr-un universal limbaj al iubirii, stirneste de asta data reactii acide din partea unora. Judecind la prima vedere fotografiile ai spune ca sunt „blasfemie”. Stiind insa, in ce scop au fost create, treci peste tot acest angrenaj pus magistral la cale de catre italieni si te bucuri de ideea inovatoare adusa in domeniul advertising-ului. Si nu numai.

Nimic nu este trivial, obscen sau hilar atita timp cit mesajul din spatele fotografiilor sau, cel care vine in fata, intareste ideea care sta la baza proiectului. Nu inteleg de ce Sfintul Scaun a fost atit de „oripilat” de modul de realizare al fotografiilor folosite ca suport tematic pentru o campanie de sustinere a pacii ? Degetul pe care, cu minie ostentativa il indreapta spre nasul campaniei „UnHate”, chiar atit de curat sa fie? Oricum, ideea, mesajul, conceptul, realizarea sunt de zece stele si merita atentia si respectul meu. De ce ? Simplu: a reusit sa atraga atentia tocmai acolo unde lucrurile sufera de imobilism spiritual, adica la cele mai inalte nivele de conducere ale lumii.

Ce rezultat va avea campania „UnHate” ? Vom vedea.

Dar,  iata imaginile controversate : ( Papa Benedict al XVI-lea il saruta  pe imamul egiptean sunit Ahmed el Tayyeb)

( Presedintele  Mahmoud Abbas si primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu)
( Barack Obama se saruta cu omologul sau chinez, Hu Jintao. )
 ( Cancelarul german Angela Merkel ,  sarutandu-se cu liderul francez Nicolas Sarkozy. )
(Supreme Leader al Coreei de Nord, Kim Jong-il impreuna cu presedintele Coreei de Sud,  Lee Myung-bak).
Dar, ce spun cei de la Benetton ?
„What does UNHATE mean? UN-hate. Stop hating, if you were hating. Unhate is a message that invites us to consider that hate and love are not as far away from each other as we think. Actually, the two opposing sentiments are often in a delicate and unstable balance. Our campaign promotes a shift in the balance: don’t hate, Unhate.”
Toate creditele merg la :  Benetton, Unhate kissing
Reclame

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s