The General

Asa cum, Razboiul Civil a trecut prin multele si neasteptatele sale stadii, tot asa, o banala locomotiva a trecut de la stadiul de a fi un simplu motor cu abur 4-4-0 fabricat in 1855 de Rogers, Ketchum&Grosvenor in Paterson(New Jersey) la stadiul de vedeta de film. Si nu orice/oricare film.
 Realizat in 1926,filmul ii are ca protagonisti principali pe Buster Keaton( in rolul lui Johnnie Gray) si pe Marion Mack (Annabelle Lee) subscriind cu succes mai multor genuri cinematografice: de la comedie la drama,  de la aventuri la film istoric. De fapt, nu este decit un film clasic care imbina respectul acordat acelei inventii numite The General cu ironia fina dar si savoarea filmelor mute de comedie, specifice anilor 20. 
Inspirat de  Great Locomotive Chase din timpul Razboiului Civil, actiunea se petrece la sfirsit de secol 19 cind, in Georgia fiind, Johnnie Gray (Keaton) isi viziteaza logodnica si pe General . Razboiul incepe atunci si tinarul inginer vrea sa fie alaturi de cei din prima linie. Este respins ca soldat, recunoscindu-i-se insa valoarea ca inginer. Acesta este si motivul pentru care Annabelle il refuza pe bietul tinar si drumurile celor doi se despar. Abia peste un an, cind The General este furat de catre trupele Uniunii conduse de gen. Anderson, cei doi se reintilnesc si povestea lor de dragoste va fi  pigmentata cu aventuri, cu neprevazut, cu umor si bineinteles ca si cu iubire. Vor fi impreuna cei doi ? Va reusi tinarul inginer sa recupereze locomotiva furata de unionisti ? Urmariti filmul si veti afla(see here The General)
Filmata in Cottage Grove/Oregon(USA), pelicula ii are ca regizori pe Buster Keaton si Clyde Bruckman. De la filmarile realiste realizate in plina padure si pina la scenele de cascadorie  facute de insusi Keaton, de la comedia fina exprimata prin mimica si pina la tehnicile de filmare folosite recomanda filmul ca pe un must watch. Keaton este de asemenea si producatorul dar si unul dintre cei care au scris scenariul. Primita cu susceptibilitate si dezamagire de catre critici a inregistrat o slaba cotatie la box-office-ul acelor vremuri (aproximativ o jumătate de milion de dolari pe plan intern şi, aproximativ un milion în toată lumea).
Acum, filmul este considerat a fi o capodopera a filmografiei mute americane. „The General” este unul dintre cele mai bune filme realizate vreodata de catre MGM si nu numai.

[„Marele Chip de Piatră”-cum mai era supranumit Buster Keaton- a fost plasat pe locul 7 în clasamentul celor mai mari regizori din toate timpurile( Entertainment Weekly Magazine)Institutul American de Film l-a plasat pe Keaton pe locul 21 în clasamentul celor mai mari actori din toate timpurile iar, un sondaj mondial realizat de Sight&Sound în 2002 a plasat filmul Generalul pe locul 15 în clasamentul celor mai bune filme din istorie. În acest clasament au mai apărut trei alte filme ale lui Keaton: Ospitalitatea noastrăSherlock, Jr. si Navigatorul. The General a fost de asemenea ales ca sa faca parte dintre peliculele cinematografice care vor fi prezervate de catre  Library of Congress -Wikipedia]

Cast for The General:
 • Buster Keaton — Johnnie Gray
 • Marion Mack— Annabelle Lee
 • Glen Cavender — Captain Anderson
 • Jim Farley — General Thatcher
 • Frederick Vroom — A Confederate General
 • Charles Henry Smith — Annabelle’s Father (as Charles Smith)
 • Frank Barnes — Annabelle’s Brother
 • Joe Keaton — Union General
 • Mike Donlin — Union General
 • Tom Nawn — Union General

O părere la “The General

 1. Pingback: Samsara – de la documentar la film « lt.mala

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s