Poveste de luni

Locul de desfasurare: pe o distanta de 400 de metri de pe autostrada Chugoku (Chugoku Expressway care face legatura dintre Hiroshima si Osaka),  Japonia
Actori, in numar de 14, dupa cum urmeaza: 8 Ferrari(dintre care un F430 Scuderia, un model cu o viteză de top de 320 kilometri pe ora), 1 Lamborghini, una bucata Toyota, o alta daraba de Toyota Prius si restul Mercedes-Benz. 

Conditii de desfasurare: drum ud
Actiune posibila: accelerarea vitezei peste limita legala prevazuta pentru acea bucata de drum
Cauza: inca necunoscuta
Descrierea facuta de martori: un Ferrari a alunecat si s-a izbit într-un parapet, ca apoi sa ricoseze intr-o alta masina; aceasta, la rindul ei a lovit in spate pe o alta si actiunea s-a perpetuat. De acolo, carambolul s-a organizat in ceea ce se crede a fi cel mai „la pachet” accident ce a avut loc vreodata pe autostrazile japoneze si al carui cost este cel mai ridicat din istoria accidentelor rutiere.
Ce spune politia de autostrada: „Eu nu am vazut niciodata un astfel de lucru, atitea Ferrari rareori calatoresc impreuna intr-un numar atit de mare ” zice lt. Eiichiro Kamitani.
Ce zice media: super masinile nu sunt neaparat detinute de super bogatii Japoniei, multi proprietari fiind tineri care-si folosesc veniturile pentru a-si satisface visul.
Bilant: 10 oameni cu rani usoare si 4 milioane de dolari care reprezinta costul accidentului in sine (acesta fiind pretul masinilor implicate in el)


In loc de concluzii am intrebari:
– cum mama saraciei au facut de s-au intilnit atitea ‘bunataturi’ in acelasi moment si-n acelasi loc si sa mai si fie implicate in acelasi accident ?
-si la ei e ca la noi, legea-i facuta pentru a fi incalcata ?
-neadaptarea vitezei la conditiile de trafic poate sa-ti bage adinc mina in buzunar ?
-la capitolul senzational, are oare locotenentul dreptate ?  rar sa-ti fie dat ca sa vezi atitea masini de curse care practica amorul pe la spate intr-un grup atit de bine organizat?
-daca masinile alea au costat 4 mil. de dolari, cit or costa reparatiile ?
-ce masini au super bogatii Japoniei ?
-domle’,la ce le trebuie alora masini de masini, tinind cont ca pe autostrazile din insulele nipone, viteză maximă, chiar si pe drum drept si gol este inca 80 km pe ora ? ce sa mai zicem acolo unde aceasta se reduce la 50 km sau chiar 30 km pe ora, în cazul în care Expressway-ul trece prin muntii cu ceata si norii de rigoare ( si e stiut faptul ca, cele mai multe dintre autostrazile de acolo sunt mult deasupra solului)?
-oare cum ar arata o scena asemanatoare pe autostra(zile)da din Romania ?
Surse:

2 păreri la “Poveste de luni

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s