(V) D’ale internetului – a blue, yellow, orange story

MOTTO:
Life loves to be taken by the lapel and told: „I’m with you kid. Let’s go.”
Maya Angelou


Poate ca nu acum isi avea rostul acest material, mai ales ca sarbatoarea Craciunului este una care vorbeste despre Nastere, despre inceputuri. Sau, poate ca tocmai acum isi are rostul aceasta poveste. Acum cind, imaginatia copilului, isi pune sperantele naive intr-un Mos batrin si intelept care patruleaza printre zapezile cerului.

Materialul va fi unul scurt si isi are sursa de inspiratie in povesti reale spuse de altii.
Pe scurt : sub marea umbrela a UNICEF se deruleaza campanii extraordinare care vin sa arate lumii asteia mari cum internetul (si nu numai) poate fi un pericol ‘dulce-amar’ pentru copii. Unicef Chile a desfasurat un excelent program grafic prin care trage un semnal de alarma atentionind asupra posibilelor cai prin care,pedofilia poate sa interfereze cu viata de zi cu zi a celui mic (si nu numai) si impactul pe care poate sa-l aiba asupra viitorului adolescent sau adult. Fapte reale, relatate simplu,intr-o grafica sumara, aproape telegrafica dar cu mare impact asupra intelegerii mesajului pe care-l transmite.

Si, as corobora campania aceasta cu o alta numita „If you see something, say something” care denunta tacerea ce se tese in jurul violentei la care copiii sunt supusi.
Ce poate fi mai rau pentru un caracter in formare, pentru o personalitate care e la inceput de drum si care-si pune toate sperantele si increderea in cei din jur? Un act de pedofilie care se practica/se accepta in/cu diverse scopuri sau o agresiune violenta din care cel mai slab se alege cu trauma care-l va transforma pe el, la rindul lui intr-un viitor posibil „calau” ?
Toate creditele pentru:  The Inspiration Room,  Unicef,  Unicef Chile,  Stichting Geheim Geweld
Reclame

3 păreri la “(V) D’ale internetului – a blue, yellow, orange story

  1. Pingback: 1001 de discutii – 3 « lt.mala

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s