De la cadou la arta 3D

Niciodata n-am avut pretentia de-a fi un excelent pictor sau grafician cum n-am avut intentia vreodata de-a ma considera unul al carui penel ar avea ceva de spus in domeniu. Pur si simplu mi-am inteles locul pe care-l am in universul asta mare al culorii si dau din mine doar acea bucatica care ma reprezinta. Atit si nimic mai mult. De aceea, totul se reduce la a fi un avid consumator de arta vizuala (si nu numai)  si de-a ma bucura de ceea ce GREII au de aratat lumii. Ideea materialului de fata a pornit oarecum de la un fapt banal: trebuia sa fac un cadou cuiva si n-aveam idee cam ce-ar fi putut fi binevenit. Si, respectindu-mi obiceiul arhicunoscut m-am avintat in lumea mare a virtualitatii si-am scormonit dupa acel CEVA care sa-mi satisfaca dorintele. Vroiam o idee, vroiam o directie care sa ma duca catre acea alegere perfecta.Si, tot ca de obicei, am pornit de la un site specializat pentru a ajunge la pictura 3D si la ceea ce Riusuke Fukahori face. S-a scris despre el. E un nume consacrat in domeniu. Pentru mine a fost insa acel altceva care mi-ar fi implinit asteptarile. Ei bine, da. Asa ceva as fi vrut ca sa primesc cadou, ei bine, asa ceva as face cadou. Omul din spatele produsului final este un fericit al sortii, as zice eu. A reusit sa scoata dintr-un banal (si japonez) goldfish o exprimare artistica atit de pura si de simpla la urma urmei prin folosirea unor materiale si tehnici care sunt perfect la indemina. 

M-au intrebat citiva (inainte de-a publica materialul de fata) de ce toate astea pentru o idee de cadou? Cine ma cunoaste stie ca nu fac cadouri in dorul lelii sau doar de dragul de-a da cuiva ceva.Daca nu pot oferi ceva anume, personalizat, care sa aiba o cit de mica insemnatate pentru omul care-l va primi, mai bine nimic.Poate ca e si acea oroare pe care-o am vis-a-vis de balerinele si bibelourile atit de kitch care-mi irita ochiul, poate ca toate acele seturi de pahare nu ajung in final decit la cosul de gunoi, poate ca eterna bluza/pulover e ori prea mica , ori prea mare ori prea hidoasa pentru a fi purtata, poate ca….
Cred ca ar fi cazul ca atunci cind faci un cadou cuiva sa te pui mai intii in locul lui, sa te gindesti cam ce ti-ar placea sa primesti si abea apoi sa pleci la shopping. Nu de alta dar, nu arunci in vint niste bani si  te scuteste de-un involuntar gest de nemultumire la vazul ‘ofrandei’ duse. Arata ca pretuiesti omul din fata ta dindu-i, nu ceva scump ci acel ceva care sa-i multumeasca sufletul.Reclame

2 păreri la “De la cadou la arta 3D

  1. Totusi ce ai facut cadou? Chiar sunt curios pentru ca si mie imi place sa fac cadouri simbolice, nu stiu dar mie cel putin mi se pare ca au o mai mare valoare decat tricou’/paharu’/bibelou’ / etc.

    Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s