* ( atit si nimic mai mult)

Am inteles de la orele de limba romana pe care le-am frecventat (unii zic ca nu s-ar vedea dar, asta-i democratia, are dreptul fiecare la o parere) ca, atunci cind scrii un mesaj/compunere/scrisoare/articol musai sa fie respectate niste reguli. Si una dintre ele ar fi aceea ca, respectiva compunere trebuie sa aiba un titlu, o introducere, un cuprins si-o incheiere. 
Ceva mai devreme, frunzarind niste site-uri dau peste un titlu: Formula matematica pentru Valetine’s Day. Ce fain, imi zic, ia hai sa vad despre ce e vorba.
Dupa ce trec de titlul mare cit casa apare imaginea cu formula matematica amintita. Ok imi zic. Merg mai departe. Intr-un comentariu relativ scurt (si labartat pe trei-patru linii) urmeaza sfatul alor mai romantici dintre matematicieni. Nefiind matematica punctul meu forte nu pot decit sa dau crezare celor spuse de prealuminati asa ca, nu tastez in Google nimic si merg mai departe cu cititul. Acum ma astept sa vad o incheiere fulminanta a  articolului in sine (ceva concluzii, o maxima, citeva urari de bine, stiti si voi cam ce s-ar potrivi). Si ce vad? Dar, mai ales ce inteleg ? Ca ai 19% reducere la un pachet de servicii oferite pentru o marca de automobile (probabil ca e parte importanta a aceleiasi formule matematice mai sus amintita), ca te poti bucura intr-un mod absolut unic doar in orase ca Roma, Viena, Paris (sa fie un apropo subtil pentru iubit/a ?), ca…domle’, numai cu ochelarii pentru soferi vezi bine pe ploaie (oare-i o aluzie la faptul ca dragostea e oarba oricum ?), ca.. ei bine asta da, pantalonii de dama sunt o super afacere (adica cum, cu sau fara ei tinind cont ca pretul e afisat ?).
Si acum stau si ma intreb: cit trebuie sa-si rupa din timp un ziarist ca sa-si editeze un text sau sa-i dea un format cit de cit pentru a putea respecta regulile limbii neaose? 
Oare, editarea unei pagini sau aranjarea in pagina (fie ea si virtuala) a unui text sa nu mai respecte nici o regula de bun simt macar?
……
*toate creditele (!) merg spre Antena3.ro, caci ei sunt gazdele articolului romantico-matematic(refuz sa pun link )

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s