Barbatul de ziua femeii

Asta sarbatoresc pe 8 martie. De ce ? Ei bine, asa am vrut eu sa fie. Si, motivatia a fost una care are ca fundament o scurta filozofeala practicata(cu osirdie, mai ales in ultimul timp) intr-una dintre noptile aflate sub girul insomniei. 

Cum, o vorba din batrini zice ca noaptea e sfetnic bun si toate pisicile-s negre, gindurile venite de aiurea(sau poate ca nu) m-au condus spre o analiza mai mult sau mai putin a culorii Eu-lui propriu. Si m-am despicat in N-spe mii de parti pe care, apoi le-am analizat. Ca am facut-o cu obiectivitate sau ca am adaugat inevitabil si doza necesara de subiectivism, habar n-am. Ceea ce-a iesit m-a facut sa vad dincolo de femeia care sunt si sa accept/recunosc rolul jucat de barbatii care au colocatat (pasager sau nu) in viata mea. Fara ei sau, mai bine zis, si datorita lor, eu n-as fi fost cea care sunt azi.Nu nominalizez absolut pe nimeni deoarece se stiu ei foarte bine cine sunt si ce importanta au(avut) pentru mine. Ca m-au invatat ca o combinatie de doi luati cite doi, trei sau mai multi nu e intotdeauna un intreg perfect, ca m-au luminat in privinta relatiilor bazate pe sinceritatea dictata de indragosteli tomnatice cu efecte naucitoare si nu de un foarte bun augur in final, ca mi-au deschis ochii asupra potentialului mai mult sau mai putin spiritual ai nurilor unei femei, ca mi-au aratat o cale de-a accede spre implinirea unei pasiuni la care doar visam, ca mi-au oferit mostrele atit de necesare pentru a intelege un mecanism simplu al zilelor de azi (si nu numai), mecanismul  numit care-pe-care, ca m-au dascalit in practica responsabilitatii profesionale ca un alter ego vital de la care nu mai pot abdica, ca m-au facut sa accept ca nu sunt centrul unui univers in care reprezint doar un bob de nisip sau poate ca nici atit, ca m-au renascut intr-o alta piele emotionala si spirituala, cu mult superioara celei firesti si biologice, ca mi-au oferit ‘Nirvana’ trupeasca sub forma unei inexistente a oricaror reprezentari mentale (si explicate) pe care poti doar sa le traiesti…toate vorbesc despre femeia care sunt acum.
Si da, lor sau acelora care mi-au fost profesori le multumesc si le dedic ziua asta de martie in care eu personal nu sarbatoresc nici o miscare socialista, nu sarbatoresc nici vreo revolta de-a textilistelor sau croitoreselor, nici vreo revolutie de ‘abolire’ a discriminarii sexului slab cum nu sarbatoresc nici rolul femeii in societate.
Pur si simplu il sarbatoresc pe EL, cel care a facut ca toate acele miscari mai sus amintite sa fie posibile si fara de care, eu sau alte femei din lumea asta mare n-am fi azi unde suntem. 
N-as fi azi fiinta rationala sau pragmatica, libera de complexe sau de frustrari daca n-as fi avut parte de acele lectii predate cu mai mult sau mai putin simt pedagogic de catre cei care mi-au populat existenta pina acum.
Si, la urma urmei, fiecare femeie este ceea ce este si datorita lui, Barbatul. Si-atunci, de ce sa nu-l sarbatoresc ?


7 păreri la “Barbatul de ziua femeii

 1. Cel mai valoros tovaras de viata este acela care stie sa te potenteze cel mai bine.
  Cel mai valoros tovaras de viata este acela care stie sa scoata tot ce avem mai bun in noi,este acela ce stie sa estompeze defectele.
  Cel mai valoros tovaras de viata este acela ce stie sa ne lase sa ne dezvoltam departe de parerile lui,tragandu-ne sus de atatea ori cand ramanem in urma.
  Cel mai valoros tovaras de viata este acela ce ne face sa simtim ca in orice zi este o sarbatoare inchinata noua.
  Cel mai valoros tovaras de viata este acela ce stie sa meraga nu in urma sau inaintea noastra,ci de brat langa noi.

  Apreciază

 2. Pingback: A tacea tacere « lt.mala

 3. Pingback: Pentru dvs, Doamnelor! | lt.mala

 4. Pingback: Iubire de Femeie | lt.mala

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s