Brinzologia

Oriunde mergi, oriunde iti invirti nedumeririle si nelinistile, tot acolo ajungi. Situatia care tinde sa iasa de sub control merge incet dar sigur spre o isterie a declaratiilor si-a improscatului cu noroi . Cu oricine stai de vorba, iti va spune cit de ticalos e presedintele pentru ca….bla bla….sau cit de idiot e premierul pentru ca…acelasi bla bla. Oricit ai incerca sa fii de partea unuia sau altuia risti sa cazi in dizgratia companionului de discutie pentru ca, evident nu ai dreptate iar el e doct in toate stiintele care-l pun pe ‘gie’ in coada. Ca-i politologie, economie sau sociologie, romanul de rind va avea intotdeauna un cuvint ‘greu’ de spus.
Te poti supara pe el ? N-ai pentru ce  deoarece n-ai ce sa-i mai ceri bietului care nu vede diferenta dintre cascavalul Penteleu si brinza de post cu arome sintetice (poate sintetizate) oferindu-i o Nirvana vacsuita la un pret modic, care mai si creaza dependenta! Poti sa-l judeci pentru ca dira aia de miros care-i trece pe la nas il duce pe tarimul visului ? Deloc. Inca-ti pare si cunoscuta imaginea din desenele animate ale anilor 80-90, cind Jerry plutea spre tinte strategice.
Si, lucrurile n-ar fi tocmai rele daca totul s-ar opri aici. Dar, cum prostul nu-i prost destul daca nu-i si fudul, vine sa intareasca zicerea neaosa cu argumentele prostiei transformata in campanie media si ridicata la rang de adevar istoric. Ca doara ce zice la gazeta e litera legii ! Si da in stinga si da in dreapta, si-n tata si-n muma si-si lungeste limba golindu-si plaminii de invective la adresa celor care nu-s pe-o sama cu el. Bietul de el. Poti sa-l judeci ? Nu. Cum sa fie el de vina daca habar n-are ca dasvidaniya e acelasi lucru si-n chineza si-n araba si toate se ‘linkuiesc’ catre latineasca brinza de post . 
Si totul si toate pentru ca e exact asa cum spunea Augustin Buzura, dupa anul de gratie 1989 :
„ ..cu ce ne-am ales? Ne-am murdărit singuri, în deplină libertate, mai mult decât a reuşit înainte Securitatea şi Partidul”.

O părere la “Brinzologia

  1. Pingback: Astralul meu geaman: un cutremur de pamint si FIFA World Cup « lt.mala

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s