Scoala sau balamuc ?

Prima scoala din com. Criscior, jud. Hunedoara(fotografie apartinind doamnei invatator Plesa,in prezent curatorul Muzeului Etnografic Criscior)

Cine nu stie ce inseamna boala psihica, probabil ca nici nu va intelege ce urmari are in societate o actiune a unei persoane bolnave. Tragedia e insa acolo unde, copiii sunt cei implicati. Fara a avea un bagaj minim de informatii legate de propria protectie, fara a avea sprijinul comunitatii, fara a avea suportul oficialitatilor ingradite de norme si cutume legislative care actioneaza cica, sub drapel european, copiii sunt cei mai expusi. Nici parintii nu stau mai bine la capitolul asta: nu stiu ca au drepturi, nu iau atitudine in vederea modificarii unor reguli facute de comunitate, nu-si cunosc puterea in schimbarea unei decizii a unui consiliu profesoral. Nu exista informatia, poate doar cea venita pe cai laturalnice si dosite de cele mai multe ori. Iar daca, informatia totusi exista, se ajunge la concluzia ca Don Quijote ti-e frate geaman.Siamez chiar.

Cam asta se intimpla (pe linga altele), intr-un sistem de invatamint devalorizat de catre legiuitori cu-ale lor legi, de scheme aplicate dupa bunul plac si vis al vreunui personaj care se gindeste cum va fi el ctitorul magnificei schimbari sau cum, in urmatorul an de invatamint, va  vedea roadele (cica) coapte dar stafidite ale unui pom deja fara coaja. 
Poate ca e un inceput al unei schimbari …  http://federatieparinti.edu.ro/
*
Amintiri din blog:  Grenpa si coana Leonora

O părere la “Scoala sau balamuc ?

  1. Zilele trecute am dat (nu foarte) intamplator peste un blog – bine scris de altfel, fara greseli vizibile , fara trivialitati deranjante – si implicit peste un articol. Un articol al unui fost elev catre o (fosta) profesoara….inca actuala pentru altii daca intelegeti la ce ma refer. Asa. Tanarul era foarte suparat ca respectiva il neindreptatise la note, pe deasupra capcauna nici n-a vazut ca el n-are interes pentru materia dansei. Asa ca a dat cu sutul in ea virtual , i-a scris numele real si a lansat supozitii despre inteligenta, pregatirea si menirea ei. Supararea dansului mergea pana la generalizarea inutilitatii unei bresle intregi care a ales nu-i asa – ingrata profesie de…profesor.

    Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s