No 5

 Ziua a cincea a lunii a cincea intr-al 21-lea an al sec. XX, 5 arome de baza si alte 80 de secrete. Iasomia si muschiul de stejar sunt suverane. Sparge barierele conventiilor mutindu-se din budoarul curtezanelor in ograda burgheza a gospodinelor. Un nume simplu devenit celebru. Adulat, dorit si rivnit de femei. Hulit de neaveniti si respectat de concurenta. 

Dulce si puternic, senzual si misterios, tainic si de neinteles pentru multi, simbol al feminitatii(si nu numai), a stirnit imaginatia a milioane de femei  si fantezia tot atitor barbati timp de un secol.

Capabil sa creeze o iluzie a puterii, stringe in jurul sau mistere nedezlegate ce se transforma in povesti de viata. Cineva zicea odata ca e asemeni mirosului soarelui in miez de noapte polara. Cam la asta te poti gindi atunci cind rostesti numele Chanel No 5. 
Si-acum, revin de pe meleagurile visului si aterizez in gradina spray-urilor de camera. Daca citesti eticheta,  remarci dintr-o prima ‘ochire’ benzenul in compozitie, 100% sintetic, cu risc toxic si cancerigen demonstrat. Betisoarele sau luminarile parfumate sunt si ele pe lista produselor non-grata sanatatii omului. Le interzice UE ? Deocamdata nu. Daca la Chanel No 5 nu se cunosc cazuri de alergii generate de atit de controversatul muchi de stejar(o componenta naturala care se numara printre ingredientele parfumului) ei bine, la aromatizatoarele de camera, dupa un an de folosinta se simte ca ceva nu-i in regula. Sinusurile se congestioneaza mult mai des si mai grav, gitul devine mult mai sensibil ca inainte iar bronsita incepe sa-si faca de cap de parca ar fi un bun livrat la pachet, odata cu facerea. 

Si-atunci ? Nu pot decit merge cu presupusul in zona concurentelor in business, concurente care isi dicteaza drumul sub talpa banului. E poate un feeling, e poate o gindire subiectiva vis-a-vis de tema data de specialistii UE. 

Ce ne mai ramine ? Poate doar visul unei nopti polare in care soarele are arome misterioase de Chanel No 5. 

Pina cind si asta ?

 
*
 
Materialul de fata a pornit de aici….
*

Anunțuri

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s