Max Maximus Maximilian

Max Maximus Maximilian. El. Atotputernicul. Genialul. Adonisul. 60 cm lungime. Negru. Se uita la mine cu ochii umezi si ma invita, subtil, la dialog. Iau o gura de cafea si ii arunc o privire piezisa.
-Tu crezi ca ma convingi ?
Incepu sa se lipeasca de picioarele mele, muscindu-ma. Ii simteam dintii cum intra prin pantaloni si brusc am inceput sa ma agit. Nu glumea, la naiba ! 
-Cred c-ar fi cazul sa termini cu prostiile.
Riposta mea il indirji. 
-Bai Max, nu fii timpit ! Sa vezi ce picior iti trag de masori trotuarul !
In zadar, ma ignora total si-si continua munca inceputa. Incercai sa-mi scot pantalonul din clestele cu dinti ca acele si reusii sa fac asta cu pretul unei gauri in material.
-Prostu’ naibii, tu chiar nu pricepi ?
In momentul ala isi infipse gura in celalalt crac. Drace !
-Ba, tu te-ai timpit !
Incepui sa ma invirt cu el agatat de pantalon incercind sa-mi eliberez piciorul. Fie-mea ne privea amuzata zimbind pe sub ochelari.
-Hai bre si-l ia de aici ! ii zisei
-Pai tu crezi ca eu reusesc ?
-Daca vrei poti. Treci si ia fiara de pe mine.
Ea incepu sa rida si-si vazu de muzica ce-o rula pe tableta pe care, brusc, imi venea s-o dau de pereti. Ghidus imi declara:
-Ai zis ca poti sa-l stapinesti…
Se apleca si-l mingiie. El incepu sa-si fitiie ciotul de coada, vadit multumit de atentia stapinei.
-Sa vezi ce te stapinesc eu pe tine…
Animalul isi ridica privirea spre mine si incepu sa mirie.
-Tu ce vrei ?
In momentul acela se urca in pat si-si infipse coltii in degetul pe care-l indreptai a repros spre el. Instantaneu il pocnii peste bot. Se enerva si incepu sa latre. 
-E nervos…o auzii pe Cata zicind…Vezi ce i-ai facut ?
-Se vezi ce nervi ii dau !
Il luai in brate si-l dusei in coltul lui.
-Aci sa stai !
N-am apucat sa ajung in pat, el deja isi ocupase locul. Dupa citeva repetari ale operatiunii m-am dat batuta si-am luat un slap pe care i-l aratam de cite ori incerca sa-mi invadeze spatiul.
– Cine mama saraciei m-a pus sa-l iau ?
El ma privi lung apoi incepu sa-si agite fundul gras.
-Vrea sa faca pipi…zise Cata
Cu greu m-am imbracat si-am coborit din pat. Pina sa ajungem afara, prima tura de pipi se lati intr-o baltuta pe coridor.
-Pfuai…fir-ai tu sa fii..
Afara, frig de-ti ingheta respiratia. L-am lasat sa-si faca nabadaile si-am sters urma. Cind sa intram in casa, isi aminti ca nu dadu turul de onoare al curtii ca sa-si inspecteze teritoriul.O facu si pe asta apoi reveni, scheunind, la usa. Intraram in casa. Atunci se gindi ca-i este foame si incepu sa se agite in bucatarie. Am inchis usa si i-am aratat cosul care-i era destinat. Il mirosi si profund ofuscat se trinti pe covoras. De acolo, incepu sa ofteze secondat de un sughit care-l facu sa-mi arunce priviri ce incercau sa ma impresioneze. M-am urcat iar in pat sperind ca o sa reusesc sa adorm. In zadar. Sughitul lui Max Maximus Maximilian ma facea sa ma gindesc la mine dupa o masa agitata. Ma ridicai si-i adusei bolul cu apa. O bau pe nerasuflate apoi isi ridica privirea sperind intr-o reconciliere. I-am aratat covorasul.  Isi baga capul intre labe intorcindu-si coada spre mine. Pffff…fir-ai tu sa fii… 
-La culcare…
Am decretat legea somnului in casa. M-am intins sub patura cu gindul la un somn bun si odihnitor si, aproape instantaneu am adormit. Nu mai stiu ce-am visat dar am simtit cum mi se face frig. Cautind patura n-am mai dat de ea. M-am trezit de-a binelea cind am simtit ceva umed ca-mi linge fata .
-Pfuai… piei drace…
Max mirii agitindu-se la usa. Greu am iesit de la cald si i-am deschis usa. Animalul isi facu nevoile apoi isi  inspecta iar teritoriul.

Nu stiu de unde naiba rasari si Tomy linga noi si hirjoneala dintre ciine si motan incepu. Dupa jumate de ora, Max se satura de joaca si vru in casa. Eu vroiam sa dorm. Animalul vroia iar sa se joace. L-am expediat la locul lui si-atunci imi adresa niste latraturi cu mesaj clar.
-Gura si la somn!
Sa dooooormmm! Hmmm, ce bine era la cald ! Am adormit iar, la fel de instantaneu. Si, printre visele intrerupte de escapadele nocturne ale lui Maximus m-am ales cu o alta noapte agitata de un pui de animal gras ca un pepene, cu nume de imperator si cu o personalitate naravasa care cu greu putea fi strunita.
Nu stiu cind a trecut noaptea dar, la 6, telefonul fie-mii isi suna alarma ( a seu te pegoooooooooo ! o uraaaaasc !) care ma ridica, mai mult tiris, dintre asternuturile calde si incalzite bineinteles si de Max Maximus Maximilian care schimbase cosuletul cu patul meu. 
A urmat o noua ora de alta agitatie cu pregatiri pentru mic-dejun si scoala. Si-a inceput o noua zi cu aceleasi personaje principale, un ciine si-un copil in jurul carora lumea se invirteste: Cata si Max Maximus Maximilian !

6 păreri la “Max Maximus Maximilian

  1. Parca ma vad pe mine in anii trecuti, cu Chandra, catelusa care era a lui Ionut doar cand se jucau. Ghici cine trebuia sa iasa la prima ora din casa, cine incuia seara usa, cand se intorcea de la plimbarea catelusei, cine curata mizeria… :))
    Sa iti traiasca!

    Apreciază

  2. Pingback: Marul lui Adam (si-al Evei, de ce nu?) | lt.mala

  3. Pingback: A fost Max | lt.mala

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s