Poveste despre o girafa si-o balena

Cica, intr-o dimineata, se trezi girafa-muma cu un ochi catra soare. Se gindi ea ce se gindi si-si zise ca-i timpul sa-si trezeasca progeniturile… ca doara ii timpul de mers la scoala. Drum lung de altfel pina-n buza de sud a savanei ! Isi trezi si barbatu’ sa-si afle-n timp gatelile pentru serviciu …asta asa ca sa nu-l mai apuce pandaliile ca nu stie unde-i sunt capul si piciorul… mde, inalti copacii curtii !

Se-nvirti ea girafa cit putu de repede printre cratitele si blidele intunecatei bucatarii pocnindu-se-n crestet de dunga boilerului si oftind cu gindul la eucaliptul pe care trebuia sa-l taie ca sa aiba lemne de foc si niscai lumina…macar asa mai face economie la buget. Striga cit o tinura narile….bai frate, incet te mai misti…..Si tu ? Haideti odata ca pleaca jeepu’ fara voi…sa dea naiba sa va mai prind pina seara tirziu pe teava ca-ncasati copite de le tineti minte! Bai nene, iar e cald…auzi fato, ia-ti apa… iar tu…tu sa vii acasa cind termini. Daca te mai prind prin zona leilor acolo-ti las pielea !
Si se mai invirti girafa cit se-nvirti reusind sa mai darime un butuc de baobab, pfffff da’ strimt loc, injura scurt cind ochiul ei vizualiza, hat departe, o padure fara copaci, inchise gura la pupatura jumatatii si le arata navalnicilor calea cea dreapta spre viata de azi. Rasufla usurata cind disparura dupa dune si-si aseza comod, fundu’ pe-un porsor de iarba proaspat tavalita. Deschise TV-ul si urmari National Geographic care tocmai rula un film despre balene si pinguini.
…Domne’, ce frumusete-i acolo, si-i apa multa ! Uite ce nesimtiti, cum inoata cu nerusinare si fara sa le pese ! Ce n-as da sa fiu acolo !…Da’ ce drac face ala acolo ? Pffff…ui c-o prinsa pe balena si-o sfirteca…brrr…biata de ea !  I-auzi domne, cica-s bune grasimea si laptele de balena !
Enervata la culme, inchise TV-ul, puse mina pe topor si se apuca sa darime eucaliptul din fata casei. Dupa lungi opinteli, il dobori apoi isi sterse sudoarea si zimbi multumita la gindul brusc ce-i fulgera ratiunea…cum ca laptele si grasimea de girafa nu-s de pret ! Cica !
*

 Filozofeli din blog:  Tatomir-emblema unui muzeu

*

sursa pozei: internet

5 păreri la “Poveste despre o girafa si-o balena

 1. Imi amintesti de o fabula citita acum ceva timp. Soarecele de camp vine la soarecele de casa. Mamaaa, ce bine mananci tu! Si dupa ce vede pisica, se razgandeste.
  Sau la lupul care vede un caine gras dar apoi ii vede si lantul care ii limta libertatea…

  Apreciază

 2. Ceva,ceva adevar exista acolo.istericalele celui ce nu are sunt oarecum intemeiate…se spune ca cel mai gras lapte este …cel de balena,56% grasime.
  Acum nu stiu cat de rau este sa iti doresti ce nu ai,atata timp cat nu te lasa rece ce ai realizat tu.
  Si da,traim intr-o lume redusa la-orice nas isi are nasul.
  Nu prea cred in morala ca nemultumitului i se ia darul…care dar,daca totul este realizat de tine??!!
  Nu cred in lucrurile ce vin si pleaca fara amestecul nostru,totul este un vector de reactiune la actiunile noastre.

  Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s