Daruind vei dobindi

Andrei-daruind vei dobindiDaruind vei dobindi … zice o vorba veche de cind lumea ! Citi dintre noi au inteles sau inteleg adevarata semnificatie a cuvintelor ? Citi pun in practica, cu sufletul curat si deschis, ceea ce spiritul zilelor astea parca-parca te indeamna sa faci? Poate la a fi mai conciliant, poate ceva mai asezat in matca si cu gindul cel bun intors catre cei care nu pot sau nu au cum?

Si-ti vine sa zimbesti trist cind privesti in jur si cind, parca ti-e rusine pentru multul dobindit.
Povestea de azi e una simpla, la fel de simpla cum e si gestul lui Andrei, un drag prieten de-al meu (si concetatean de altfel).
Studiaza in Olanda si o face pe stiinta si sirguinta proprie. O mai face si cu ajutorul parintilor plecati sa munceasca peste granita, pentru a-i asigura un viitor mai bun. Ei bine, baiatul asta cu nume apostolic s-a gindit sa faca un cadou unui copil fara posibilitati materiale. Un iPad frumusel care e miza unui concurs de fotografie. Pentru asta si-a inscris in concurs  o fotografie proprie, fotografie care trebuie votata de cit mai multi pentru a iesi invingatoare. Mi se pare un tirg corect: a muncit si munceste pentru a iesi cistigator in intrecerea cu nestiinta si cu un viitor nu prea roz al unei Romanii macinata de orgolii si dispute politice idioate dar vrea sa si daruiasca din acel MULT pe care-l acumuleaza.
Eu i-am votat fotografia pentru ca il cunosc, stiu ce-i poate capul si chiar crede in mesajul cuvintelor de descriere, postate in concurs : „I am studying to make the future better for the next generations! „
Accesati linkul de mai jos si votati poza lui Andrei facind astfel ca visul lui sa implineasca visul acelui copil care-si doreste ca Mosu’ sa-i aduca ‘jucaria’ preferata.
E prea mult ? E prea putin ? Raspunsul va apartine.
*
*
Update azi, 30.12.2012
Daruind_vei_dobindi.jpg

9 păreri la “Daruind vei dobindi

  • Multumesc, Vi !
   Nici pe mine nu ma mai lasa. Probabil serverele lor isi amintesc ‘urmele’ celor care clicuiesc pe acolo. Nu-mi mai amintesc care e durata concursului… parca Andrei imi spusese ca se incheie in noaptea asta la ora 12. S-ar putea insa si sa ma insel.

   Apreciază

  • Nu-i nici un bai Magda, Andrei a cistigat prin descalificarea fetei din Indonezia care a adunat in mod fraudulos cel mai mare numar de voturi(s-a votat la ‘n’ miini de pe acelasi computer).
   Multumesc din suflet pentru intentie, ma bucur ca a reusit copilul asta in ceea ce-a vrut sa faca si… hai Romania, ce mama saraciei, ca doara toti suntem de-o mama si-un tata !

   Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s