Astralul meu geaman: un cutremur de pamint si FIFA World Cup

geamanul meu astral.jpgNu prea ma dau in vint dupa articolele publicate in tabloidele online insa, am gasit intr-unul dintre ele un material care mi-a intaritat curiozitatea si m-a pus cu burta pe cartea virtuala a enciclopediilor. Poate ca si dorinta de-a-mi gasi un corespondent geaman, conform celor spuse in articol m-a facut sa vreau sa rascolesc publicatii de specialitate si articole de presa, mai mult sau mai putin ‘speciale’.
Asa cum autorul articolului precizeaza, fiecare dintre noi am avea cite un geaman astral sau astrogeaman sau geaman al timpului existind o mare probabilitate ca, in aceeasi secunda cu tine, sa se fi putut naste o alta persoana care sa aiba aceleasi caracteristici cu ale tale. Totul e un mister, o combinatie(poate) unica de imaginatie cu realitate planetara. Totul tine de secunda careia-i apartii ca entitate care-si duce veacul intre niste coordonate trasate , poate, de undeva din praful stelelor care te guverneaza.
Ei bine, in a 31-a zi a lui Florar, a anului de gratie 1970 (dati-mi voie sa fiu oleaca retorica!) se pare ca n-au prea existat personalitati notabile care sa fi vrut sa zica hello lumii. In schimb, la ora locala 15:23:31, un cutremur marin combinat cu mari deplasari de roca pe coasta de est a Peru-ului a declansat ceea ce a fost inregistrat ulterior ca fiind Marele Cutremur Peruan, catastrofalul cutremur de pamint din istoria Peru-lui. Si tot in a 31-a zi a lui Florar, in acelasi an de gratie, FIFA World Cup este inaugurata in Mexic. Asta chiar a fost o surpriza frumoasa!
Daca ma raportez doar la ziua de 31 mai, ei bine, o suma de evenimente au marcat istoria acestei zile: Ramses II a devenit faraon al Egiptului Antic, armata mongola a lui Genghis-Khan a invins cumanii la Kalka, are loc „Batalia celor 7 Pini” din Razboiul Civil American, a fost creata Uniunea Sud-Africana, Adolf Eichmann este executat in Israel, se nasc o pleiada de preoti, patriarhi sau oameni apartinind unor dinastii regale. Insa, marea majoritate a personalitatilor care au fost asociate acestei  zile au fost artisti sau care au avut legatura directa cu lumea fascinanta a artelor.
Daca ar fi sa iau anul 1970 ca referinta, ei bine, lucrurile devin oarecumva amestecate daca nu chiar complicate. Perioada anilor ’70 a fost una care a marcat in general inceputul sau sfirsitul unor conflicte mai mult sau mai putin militare. Incheierea Razboiului Civil Nigerian, masacrul de la May-Lai, primul satelit american, Explorer-1, reintra in atmosfera pamintului dupa 12 ani de survol a orbitei, o mare explozie de gaz in timpul constructiei unei linii de metrou in Japonia, Chevrolet lanseaza noua serie Camaro, Suleyman Demirel formeaza noul guvern al Turciei moderne, SUA invadeaza Cambodgia, Beatles scoate pe piata albumul „Let it be”, tornada Lubbock isi scrie istoria in Kansas-ul american, Tonga isi cistiga independenta de sub tutela britanica, cursa 621 a AirCanada Flight isi incheie zborul pentru totdeauna, thalidomida face 28 de victime dupa consumul medicamentului prescris in greturile matinale provocate de sarcina, incep ostilitatile in Orientul Mijlociu cu Razboiul de 3 zile israeliano-palestinian, moare Jimi Hendrix iar, ceva mai tirziu si Janis Joplin, un test nuclear chinez are loc la Lop Nor, holera inchide(in octombrie) granitele Turciei si Slovaciei, apare conceptul de vietnamizare in timpul administratie Nixon pe perioada Razboiului din Vietnam, Benjamin Mendoza incearca sa-l asasineze pe Papa Paul al VI-lea in timpul vizitei acestuia in Manila, guvernul spaniol declara, pt. 3 luni legea martiala pe teritoriul basc,  Aleksandr Isaevich Solzhenitsyn obtine premiul Nobel pentru literatura si atitea si atitea alte evenimente.

Acum, fie ca 31 mai 1970 a avut un cuvint de spus datorita influentelor planetare sau astrale, fie ca este o data oarecare intr-un calendar iulian sau gregorian, istoria si-a urmat cursul. Noua nu ne ramine altceva de facut decit sa ne implinim menirea pe pamint si sa incercam sa fim asa cum trebuie sa fim pentru a lasa ceva bun in urma.
*
Sursa foto: un desen al Marelui Durer („Miinile”) combinat cu viziunea mea mulata pe tematica materialului aci de fata
*
*
Amintiri din blog:  Brinzologia

2 păreri la “Astralul meu geaman: un cutremur de pamint si FIFA World Cup

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s