11 pentru mine

11 pentru mineV-am mai povestit despre Mirela si al ei Club al povestilor parfumateDesi, la prima vedere ai crede ca e doar o joaca cu cuvintul, ei bine, nu e chiar asa. Dincolo de joaca parfumata ce naste povesti frumoase am descoperit un om sensibil, un artist care stie sa se joace cu culoarea atit de bine incit iti da de gindit.  Pictor, grafician, ilustrator de carte, critic de arta, copywritter, mama, sotie, femeie, om.

Ieri am primit o invitatie de la Mirela, invitatie prin care, subtil si sub forma unei lepse, sunt rugata a spune citeva cuvinte despre omul din spatele blogului aka paratarul propriu. Ofertanta tema propusa de Mirela cum, libera imaginatie si creatie inseamna leapsa propusa de ea. Cred ca, pe undeva, prin arhiva paratarului asta am mai scris cite ceva despre Mala Teaha, ceva-ul care, poate, e mai mult decit un simplu About sau Eu. 
Intrebarile au venit simplu si direct si la fel vor fi si raspunsurile pe care le voi trimite in lumea virtuala.
1).Cât din tine dezvălui pe blog și cât lași departe de virtual, doar pentru viața reală?

Atit cit e necesar pentru ca familia sa-si aiba propria stare de bine si siguranta.

2).E importantă părerea celorlalți despre tine, sau primează părerea ta personală?
Cred ca mai degraba e un mixt intre parerea mea si a celorlalti. Depinde de situatie. Daca ceilalti ma fac sa inteleg ca gresesc fiind o tuta care nu vede decit 2 metri in fata atunci accept parerea celorlalti incercind sa corectez greseala.

3).Viața e scurtă. Trăiești cu intensitate clipa, sau îți menajezi resursele pentru timpuri mai greu de străbătut?
Traiesc si clipa, traiesc si compromisuri pe care le fac poate zi de zi dar si-mi menajez starea de confort pentru clipe viitoare.

4).Trebuie să salvezi de la distrugere operele de artă ale omenirii. Din păcate, nu ai voie să pui deoparte decât cinci. Le poți numi, oricât ar fi de dificil?
Aici sunt terminata. O sa incerc totusi o ierarhizare absolut aleatorie, fara a fi neaparat obiectiva in clasificarea dupa valoare:
-Capela Sixtina
-Galeria Tretyakov
-Razboinicii din teracota 
-Taj Mahal-ul
-Sagrada Familia
Daca am stat si-am mai meditat asupra intrebarii atunci, cel mai egoist sentiment a pus stapinire asupra mea si-am zis NU, nu as lua nimic. Doar as inregistra  pe pelicula tot ce inseamna arta vizuala, muzicala, etc. si acel film ar fi zestrea. Mi se pare nedrept sa numesc doar 5 atita timp cit simt ca as nedreptati, poate, alti 5 sau 50.
 
5).Crezi că oamenii se pot schimba? Ce anume contribuie la capacitatea omului de a se schimba în bine?
Depinde de moment. Exista conjuncturi care influenteaza in bine cum si opusul se poate intimpla. Dar, oamenii pot avea influente benefice asupra semenilor lor, o serie de evenimente idem, la fel cum, „culturalizarea” spiritului poate sa schimbe in bine un om.

6).Ce părere ai, educația contează mai mult decât zestrea genetică?
Conteaza dar totusi, nu poate fi „rupta” de bagajul genetic al individului. Se potenteaza reciproc.

7).Îți faci planuri amănunțite, sau lași totul în voia destinului? Crezi în Destin?
Aici e un fel de 3 in 1. Pot raspunde si cu DA si cu NU. Cred si in destin cum cred ca nimic nu e intimplator in lumea asta.

8).Regreți ceva din trecutul tău, ai schimba radical ceva?
Regret ca n-am avut puterea necesara pentru a-mi urma un vis cedind presiunilor de-a alege o alta cale a desavirsirii profesionale.

9).Îți place să dai ordine, să fii șefă, să te asculte lumea? Să țină cont de sfaturile tale?
Nu-mi place sa dau ordine deoarece cred mai mult in dialog, nu-mi place sa fiu sef si da, mi-ar placea sa se tina cont de sfaturile mele.

10).Definește stilul care te face feminină (comportament, vestimentație, machiaj, parfum, etc)
Un fel de femeie gospodina altoita pe-o ‘dracoasa’ ardeleanca cu origini zvirlite(infipte) printre natiile pamintului (comportament civilizat atunci cind e cazul,si nu numai, combinat cu atitudine dar si tupeu cind sunt calcata zdravan, da’ zdravan pe opinca, vestimentatie in stil clasic-elegant sau sport-elegant, machiaj natural spre defel in care rujul trebuie sa aiba ultimul cuvint, parfumul e musai a fi Opium-ul lui YSL sau Channel; sunt destul de fidela unui brand anume). 
Imi place feminitatea ca miscare de emancipare a femeii moderne in detrimentul unui feminism care, cred eu, aplatizeaza emotional.

11).Oare ce înseamnă Dumnezeu? (întrebare preluată de la Samewhiteblue)
Ceva mult superior intelegerii omului de rind, divinitatea suprema a unor religii sau …. cum zicea Costel Zagan „reducerea Universului la esenta”.
*
Desi nu-mi plac lepsele in care sa vorbesc la persoana intii, cam astea sunt cele 11 pentru mine” si din punctul meu de vedere.
*
*

17 păreri la “11 pentru mine

 1. Dragă Mala, îți mulțumesc cu respect că ai răspuns întrebărilor, dar și pentru portretul pe care, cu atât de multă generozitate mi l-ai făcut aici, ceva mai colorat și mai frumos, eu considerându-mă destul de banală, dar dacă voi, oamenii pe care îi prețuiesc cel mai mult din blogosferă mă vedeți așa, înseamnă că mă schimb și eu în bine, pe zi ce trece. Așa cum bine ai sesizat la punctul 5. al așazisului ”chestionar”, de altfel 11 amicale întrebări, puse ca la o cafea, între prieteni!
  Prietenii mei și-ai blogului meu m-au recunoscut în răspunsurile date și în mini-autoportetul făcut, iar eu iată, te recunosc, atât cât mi-am dat seama până acum, în femeia puternică, cu personalitate, care iubește și muncește, care prețuiește frumosul și care mă ceartă că am cerut să fie salvate doar 5 opere de artă, iar asta pe bună dreptate. Am spus 5 opere (și trebuia să specific artă plastică exclusiv) deoarece vreau să văd (da, e un mod cam egoist, mă iartă!) dacă operele coincid cu ceea ce cred eu că încununează omul ca și creator de artă. Și tot da, Capela Sixtina aș fi ales-o și eu.
  ”Imi place feminitatea ca miscare de emancipare a femeii moderne in detrimentul unui feminism care, cred eu, aplatizeaza emotional.” Excepțional!
  Mulțumesc încă odată pentru ”11 pentru mine”, ești deosebită, te prețuiesc mult și mă bucur că te cunosc și că ne vom revedea, sper, de câte ori ne vom căuta. Să ai numai zile frumoase! 🙂

  Apreciază

  • Esti un om special si deosebit, Mirela… si, ceea ce spun e departe de magulirile si „giugiulelile” pe care altii, poate ca le practica. Nu le vad rostul atita timp cit suntem niste adulti responsabili dar care mai vor sa si copilareasca intr-un mod frumos.
   Cum am spus, nimic nu cred ca e intimplator in viata asta iar intilnirea noastra am asezat-o sub auspicii bune deoarece sunt guvernate de frumos, de arta, de tot ceea ce poate inalta omul pe o treapta superioara.
   Iti multumesc pentru ca mi-ai acordat incredere trimitindu-mi ‘chestionarul’ de fata si, sper ca zilele frumoase si cu soare sa fie in jurul nostru al tuturor.

   Apreciază

   • Sunt destul de banală, dar pot fi specială prin ceea ce realizez uneori, cred că toți suntem așa, în fond. A spune cuiva că îți place cum gândește și ce realizează, nu înseamnă nicidecum giugiuleli, Dimpotrivă, ne adunăm cu cine ne asemănăm și ne îndepărtăm de cei care au alte preocupări. Familia, munca, frumosul, arta, filmul bun, iată doar câteva lucruri care pot apropia doi oameni. Iar dacă spun ”bună ziua”, ”frumos lucru ai făcut” sau ”să ai o zi bună”, e o treabă de educație, de bun simț și de caracter. 🙂

    Apreciază

   • Absolut de acord cu tine, Mirela si da-mi voie sa-ti spun ca sunt mai mult decit convinsa ca, din dialogul nostru virtual se vor naste numai idei si lucruri frumoase. Multumesc inca o data. Si-i multumesc si Vienelei pentru ca mi-a oferit prilejul intilnirii cu oameni deosebiti. Un weekend frumos alaturi de cei dragi sufletului tau.

    Apreciază

 2. Pingback: Lacuri și reflexii « Mirela Pete. Blog

 3. Am acceptat si eu sa raspund acestor intrebari. Cred ca vor fi, cu alte cuvinte, gemenele raspunsurilor tale… 😉
  Ai inteles 🙂 Rezonez perfect cu ceea ce ai scris.
  Sa ai o zi frumoasa!

  Apreciază

 4. Rareori se întâmplă să fac cunoștință în acest fel cu un blogger când intru pentru prima oară pe blogul său. Întâmplare fericită sau destin ?! 🙂
  Sunt bucuroasă. Am adăugat încă o floare aleasă în buchetul meu cules din blogosferă ! Acum urmează să îți descopăr frumusețile blogului, încet, încet.

  Apreciază

 5. Pingback: O carte numită ”Ce-au vrăjit zânele-n livezi” -lansare- « Mirela Pete. Blog

 6. Pingback: DeXign: noutăți « Mirela Pete. Blog

 7. Pingback: Nela cu-a ei poveste | lt.mala

 8. Pingback: Pandele, Gore si dragostea dintii | lt.mala

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s