7

7Orice scriere, versatila(la un moment dat) ca oricare gind sau idee ce-a stat la originea zamislirii ei, sufera de pacatul propriilor limite sau poate al limitarii in forma si/sau fond. Cu generozitate, (zic ca scrierea) isi imparte energia si spiritul dezvaluind viziunea faptuitorului, raminind poate doar un titlu de glorie sau, poate doar sa mai aiba sansa unei intoarceri in propria matca sau sansa la reinventare.
Fie ca se vrea a fi o cercetare a adevarului, fie ca raspunde nevoii de introspectie asemeni unei trairi spirituale, fie ca ramine la stadiul de imitare a altor celebre minuiri de condei, scopul e unul singur: gasirea de raspunsuri la multele/putinele intrebari pe care viata i le lanseaza .  
Insa, marea provocare sta doar in echilibru. Sa fie indeajuns de liber(tin)a  pentru a se deschide catre lumea din jur.  Sa aiba suficienta independentei propriilor tipare fara a suferi de izolare in fata universului. Sa poata sa se inalte destul de sus luind din lumina inaltului ca apoi, sa fie in stare sa se coboare destul de jos pentru a darui din ceea ce-a primit. Sa creada ca, din ideea ce i-a stat la baza se desfac si pornesc spre lume altele. Sa nu-i pese cite peceti ii vor fi puse pe cuvint sau cite trimbite-i vor anunta caderea deoarece, cu bunacuviinta, va trebui sa-si plece capul in fata inteleptilor. Sa creeze lumea, facind pasi inca de la nastere, cintind doar cerul si pamintul. Sa coboare treptele urcind taina catre divin. Sa gaseasca calea catre virtute crescind asemeni omului care atinge nemurirea stelelor, reusind a fi o medie intre prea mult si prea putin.
Pentru ca e luni dupa duminica, nu pot decit s-o iubesc zvinturind-o prin ceruri atotcuprinzatoare ca si iubirea pe care, matematic o inclin in fata minunii Om si pe care-o pun in centrul spatiului.
Pot sa nu scrutez in adincul intelepciunii atemporalului Pliniu si sa nu cred ca „prin asemenea opere, fie oamenii devin zei, fie zeii devin oameni” ? 
 
*
Mai mereu, in multele mele activitati(virtuale sau pur terestre) ma ia valul prea distributivei mele atentii generata de-o prea curioasa (sau preacurioasa?) radacina. Materialul aci de fata, defel n-a facut rabat de la tipar: a pornit de la ceva, s-a dus si dezvoltat spre altceva, concretizindu-se(spre final)intr-o filosofeala fara forma si fond. 
Si totul sub semnul lui 7.

4 păreri la “7

 1. Daca ai sti cate intrebari imi pun de cate ori scriu ceva…
  Daca va fi inteles, daca va fi judecat, daca am gasit calea cea buna pentru a transmite ideea, povestea …si abia in ultimul rand daca va si placea. Pentru ca asta e mai greu…ceea ce scriu eu nu se digera intotdeauna usor.
  Mi-a placut tot textul dar redau aceasta fraza: „Sa nu-i pese cite peceti ii vor fi puse pe cuvint sau cite trimbite-i vor anunta caderea deoarece, cu bunacuviinta, va trebui sa-si plece capul in fata inteleptilor.” E cel mai sanatos.
  Frumos expuse framantarile unui creator. Nu stiu…sunt 7? 🙂
  Am citit intre timp si articolul cu/despre d-na Cocos, cea Galbena ca Paiul…

  Apreciază

  • Tot textul a fost ca un raspuns al meu vis-a-vis de curiozitatile pe care le am atunci cind intilnesc ceva ce-mi suscita interesul. Am plecat de la 7-le lui Cristian Lisandru ca sa caut apoi alte interpretari pt. acelasi numar. Si-am incercat sa aplic toate informatiile pe sablonul unei scriituri. Absolut toate semnificatiile cifrei 7 se regasesc in intelesul atit de larg al cuvintului ,,scriere”. Ceea ce-a iesit, e aici, sub forma unui material in/prin care imi pun intrebari.
   Iar d-na cea Galbena ca Paiul poate ca ne va furniza si ea vreo minune care sa stea si ea sub semnul lui 7! 😀

   Apreciază

 2. Filozofeală fără formă şi fără fond? Nici vorbă! Eu am considerat că este un „proces verbal” încheiat la sfatul înţelepţilor!
  „Sa poata sa se inalte destul de sus luind din lumina inaltului ca apoi, sa fie in stare sa se coboare destul de jos pentru a darui din ceea ce-a primit.” Mi se pare esenţa generozităţii. Sincer, am luat cu copy-paste toată postarea şi am aşezat-o într-un folder în care am „comori” găsite pe diferite bloguri.

  Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s