,,Human body”…ca o poveste de poveste

human body„Nu ştiu alţi cum sunt, dar eu, când mă gândesc la „…scoala unde am vazut multe si multe am invatat, parca imi vine sa-mi fac cruce si sa ma inchin la auzul vestii care bintuie de citeva zile netul si media. Ca de vazut, om mai vedea ce si cum! Nu stiu daca or crapa mitele jucindu-se cu motoceii legati de sfara insa, cred ca or crapa inimile-n bietii bunici care-si vor duce cileghiul nepotesc la Muzeul Antipa ca sa vada expozitia de cadavre plastifiate in/cu silicon. Nu stiu daca copacel am mai fi zgiindu-ne la testele fara scalp din care ochii ies a mijoarca, parca zicind ” Watch me!” sau daca atitudinea razboinica a unuia fara derm( ba si fara carne pe-un picior si calare pe-un…te pomenesti ca o fi fost un cal care si-a exportat muschii in Franta!) ne-a face sa ne salte inimile de bucurie. Nu stiu care ar mai fi farmecul copilaresc atunci cind, copchilul, dupa ce-a vazut rata, gisca si cu ursul,  pe buna dreptate  isi va intreba bunicul : ” de unde-s astia?” si bunicul n-a sti ce sa zica; ca rasa pe cale de disparitie nu-s, chiar daca, unii au zis ca ar fi fost detinuti politici si, cica, si-au dat acordul ca, in cazul in care va fi nerevendicabil, corpul sa le fie material didactic. Ca se pot face si bani cu asta, nu-i o noutate!  Si nu stiu daca prihiciul cel humuit ar mai putea fi ceva pe care sa-mi asez conservatoarea stiinta si mentalitate pentru ca, oricit mi-ar fi neuronul de destupat si oricit de vizionara i-ar fi viziunea, nu pot trece peste  gindul ca, poate oamenii aia n-au avut decit vina de-a se naste intr-o parte a lumii unde viata valoreaza doar un pumn de dolari. Fie ca vor, fie ca nu. Si clar, n-o sa-i spun fiemii ce cauta o femeie insarcinata in luna mare, dar plastifiata si ea si fetusul complet format, intr-o expozitie care se vrea a fi cu scop didactic, atita vreme cit, femeile gravide in China nu primesc pedeapsa cu moartea niciodata insa mor in inchisorile politiei chineze. Nu stiu ce alte jucarii pline de haz si farmec mai pune la cale mintea umana insa, expozitia asta care isi deschide portile la Antipa cel bucurestean nu-mi lasa decit un gust amar in ceea ce priveste modul de divertisment, cinic de altfel, pe care unii il practica pentru sume colosale.
De ce tot materialul asta? Pentru simplul fapt ca, acum 20 de ani, la prima ora de disectie la care am asistat am vazut niste date de identificare  pe fisa cadavrului pe care-l aveam ca material didactic. Atunci am invatat ca anatomia nu neaparat presupune un cost, la un moment dat. Si tot atunci m-am apucat de fumat. Acum, la doua decenii distanta, cadavrele expozitiei de la Antipa nu ma mai pot invata nimic nou fata de ceea ce deja stiu. Doar ma trimit cu gindul la semeni ca mine si ca si voi care nu au avut sansa nemuririi decit devenind poate, subiecti ai marii afaceri de trafic de organe si de plastinare a  fabricilor  din Dalian. Locatia geografica o banuiti deja .

human body

*

Sursa: The Epoch Times

23 de păreri la “,,Human body”…ca o poveste de poveste

      • :)) In octombrie, anul trecut. Dupa ce am vazut o emisiune despre plastinare. Comentariile lasate de cititorii mei m-au pus pe ganduri. Multi dintre ei sustin ca este educativ.

        Apreciază

      • Am cautat materialul respectiv pe site-ul tau. Gasit, citit, meditat. In articol, facindu-se referire la o metoda de prezervare a corpului uman, nu gasesc nici eu ceva iesit din comun. Atita timp cit cei care sunt dati nemuririi in felul asta accepta, e treaba lor. Insa, cind in spatele povestii asteia, a expozitiei in speta, se invirt atitea scandaluri si banuieli care nu mai sunt banuieli la un moment dat, eu cred ca, vizitind acest tip de expozitie iti dai acceptul tacit la ceea ce se intimpla. Inca mai si susti material afacerea in sine.E cu dus intors toata treaba.

        Apreciază

  1. Ca marketing nu e idee rea, dar as restrictiona puțin in funcție de vârsta vizitatorilor. Arată chiar interesant pozele tale deși nu neg, sunt morbide. Cât despre afaceri, oamenii fac afaceri cu orice. De-a lungul istoriei s-au organizat pana si vanatori de oameni…

    Apreciază

  2. Da, am citit si eu in ziar.Te uiti la poze si ai cosmaruri,mai ales daca citesti si seara.Cred ca oi fi eu mai old fashion,insa asta- si altele,chestii de arta contemporana tot asa dezgustatoare,din punctul meu de vedere- ma lasa rece de tot,sa nu zic mai mult. In ziua de azi nu mai e nimic sacru.Mortii-s disecati si la propriu si la figurat, viii isi dezvaluie ei tot din intimitate,de parca pe mine ma intereseaza când si-a pierdut X virginitatea si ca i-a luat 2 saptamani (apropo de ce tocmai citisem intr-un ziar). Groaznic.Lipsa de bun simt. Parerea mea,ca multi m-or contrazice,da’ de aia suntem diferiti.

    Apreciază

    • Eu inca nu ma pot gindi la arta ca la o afacere profitabila desi se practica. De fapt, ce naiba sa mai spun? Expozitia asta va aduce inapoi insutit banii pe care i-au dat pe corpurile nenorocitilor aia…

      Apreciază

  3. eu nu vreau sa vad asa ceva dar cu siguranta sunt multi,foarte multi cei care o vor face…
    goana dupa inedit ajunge pana la bietii viziattori in unde de soc…
    oricum,sper ca vor exista restrictii pentru copii,in rest doritorii vor avea motive sa se simta incantati chiar daca vor fi usor oripilati…

    Apreciază

    • Eu nici atit nu vreau s-o vad. Nu vreau sa contribui la plata unei exploatari atit de evidente a unei dorinte nebune de imbogatire a unor nenorociti. Sper sa nu aiba copiii acces acolo desi…nimic nu mai e sigur. Am inteles(si sper ca nu ma insel) ca in Franta, expozitia a fost interzisa…

      Apreciază

    • Articolele din Epoch Times sunt niste bombe media. Chiar daca 10% ar fi adevarat din ce scriu ei acolo e adevarat si tot ar fi criminali cei care se ocupa cu traficul cu carne umana. Insa, inclin sa cred ca e adevarat cam tot materialul din moment ce au fost cenzurati si interzisi in China. Interdictia in Romania nu cred ca se va aplica pentru ca nu intereseaza pe nimeni provenienta materialului expozitional.

      Apreciază

  4. Cred că grotescul își găsește teren fertil la cei plictisiți, repet: cred, nu știu exact. Un om ocupat are nevoie de somn bun și psihic și mai bun, pentru a realiza lucruri bune și frumoase pentru el și ceilalți. Cum o fi acționând asupra mentalului, habar nu am, dar orice imagine urâtă stârnește sentimente de repulsie care au ecou în tot ceea ce facem. Asta ca să nu ne mai mirăm că unii fac ceea ce fac, nu, nu dau exemple. Dacă și corpul uman mort devine o afacere, e clară treaba…Mala, un start bun pentru weekend, poate vine și primăvara între timp!

    Apreciază

    • Cred ca se merge mult pe specularea activitatii creierului primitiv care inca exista in stare latenta in individ, creier care raspunde mai mult decit excelent la stimulii si nevoile primare: mincare, bautura, sex si…as zice ca si la violenta. De aceea tot ce are caracteristicile astea se vinde fara prea multa bataie de cap.
      Un weekend fara iarna, acolo la tine, Mirela…desi la mine e inca zapada! Dar, vine ea si primavara!

      Apreciază

  5. Nu stiam despre scandalul iscat. Multumita articolului tau acum aflu.
    Privite in asemenea lumina…lucrurile sunt grave.
    Totusi, facand abstractie de acest lucru, desi stiind devine destul de greu, expozitia pare sa se bucure de mare succes. Peste tot pe unde a fost plimbata…
    Mintea umana a fost mereu iscoditoare, ma gandesc doar la disectii, cum se faceau candva. Ca in acest caz stiinta medicala, sa zicem, se imbina perfect cu stiinta facerii de bani…e drept…
    Cine stie ce ne mai rezerva viitorul?

    Apreciază

    • Daca prezentul ne rezerva doar dreptul de-a fi spectatori ai afacerii in care viata este cumparata si vinduta dupa bunul plac al unora, atunci viitorul poate ca ne va transforma si pe noi din spectatori in subiecti. Cine mai stie?

      Apreciază

Ai ceva de spus ?