Fratia din tara lu’ papura voda

fratia.jpg  Trambulina numita politica, zilnic a oferit si inca ofera un spectacol. Da’… parca asa cum isi traieste acum clipele-zile nu te duce cu gindul decit la un circ ieftin, daca nu chiar gratuit! Nu-i de lepadat si conjunctura in care s-au invirtit toate si tot. Sa mai ceri masura acolo unde extremele sunt la ele acasa? Nu cred ca-i de dorit si nici de asteptat avind in vedere personajele care populeaza virful ierarhiei. Si nu numai. Prezenta unei gindiri fara bun simt si fara responsabilitatea propriilor decizii e patina care da tonul. Toata labareala verbala(si nu numai) pe care au demonstrat-o din plin alesii natiei nu da dovada decit de-o foarte rationala, pentru ei, dorinta de-a accede cit mai sus in cariera si asta intimplindu-se cu deplinul acord al maselor.
Chestiunea e limpede, pentru mine cel putin: divinitatea a ajuns sa-si bage capul in nisip la vazul a ceea ce se intimpla atunci cind omul prinde a-si iti nasu-n vint si incepind sa-si aroge drepturi pe care nu le merita. Si, tare as vrea ca, toata sarada asta sa fie in final doar o ironie a aceleiasi divinitati care si-a intins plasa ochiurata a tentatiilor peste cei care nu sunt capabili sa vada prin ea, devenind astfel un exemplu pentru prosti si idioti care inca mai cred in aratari cu veleitati de Ilene Cosinzene.
Si, ca tabloul sa fie perfect in perfectiunea creata de minti diabolice, politica isi vira coada si banu’ si-n pana gazetarului ca doara prostii cu ce sa-i ametesti daca nu cu demagogia maiastru invirtita din condei? Parca mai conteaza ca gazetaru’ isi scuipa etica si deontologia trecuta pe fisa postului de cronicar!
Si-atunci vorba lui nenea Iancu „eu cu cine votez coane Fanica?” creeaza fascinante uniuni de interese, adevarate iubiri intre gazetarie si politica, iubiri ca un DN cu sens unic, mare amor mare in care unul zice „mai da-mi” iar celalalt ii arata sugestiv degetul mijlociu in timp ce-si suge, la fel de sugestiv,  dintii. Si-amindoi isi pirtiie nesimtirea si lehamitea in nasul multimii.
Eu, cred ca voi ramine doar la stadiul idiot de speranta sechelara si gindind ca politica, daca vrea, poate fi si-o curva desteapta care sa-si stie interesul mai pastrind o urma de sinapsa si uitindu-se si-n gura celui cu care presteaza.
Pina una-alta, azi-dimineata, pret de citeva minute(vreo 30), soarele a iesit dintre nori incalzind pamintul dar si sufletele care au multumit cerului pentru inca o zi printre minuni. Si cred ca asta a fost intr-adevar cel mai important eveniment al zilei. Nu antenele, nu felicsii, nu grecestile femei, nu puntile si nici florile care-si (z)bat nasul si neputintele in malefice ite ale banului…. Ca de constiinta…neam! Doara, vorba ceea: ” Ce nu am, nu pot pierde”.

*

Ce mai poti citi:

1). 4 ani, 4 luni si 18 zile

2). Romania, FMI, Bird – 1972

10 păreri la “Fratia din tara lu’ papura voda

  1. Adevărul este că se freacă menta cu un talent nebun, la acest capitol avem numai politicieni-campioni.
    Pe de altă parte, frecarea cotidiană a mentei nu poate duce decât la haos generalizat, sărăcie lucie (iar Dan Diaconescu cel Bogat scoate subiectul la înaintare pe la televiziuni, de zici că mai are un pic şi moare de foame şi de grija poporului), plus inevitabila dezamăgire multiplicată la nesfârşit.

    Apreciază

    • Diaconescu are surate si frati destui pe la celelalte televiziuni astfel ca, in ultimul timp nu ma pot gindi decit la zisele lui Dali „televiziunea este o pubela de lux” si ma vad nevoita sa extind definitia si asupra celorlalte forme de media dar si asupra celor care se autointituleaza politicieni. De fapt, ce ma mir? Banul si chiverniseala obtinuta din frecatul mentei conteaza. Prea putini jurnalisti sau politicieni sunt aceia care stau cis si judeca drept meritindu-si (re)numele. Si nu pot decit sa ma inclin in fata slovei/actiunii lor. Dar, vorba ceea…cu o floare nu se face primavara.

      Apreciază

      • Primăvara înfloresc scumpirile. Şi e un dezmăţ financiar general pe aceste plaiuri. Suplimentar, apar în bătătura omului gospodar şi buruienile politice nesăţioase, cele care umbresc şi răpesc seva speranţelor, gândurilor de bine sau planurilor anemice. Plouă – pentru ca tacâmul să fie complet – cu acuzaţii reciproce, cu intrigi, cu fitile sau cu beţe care ajung între spiţele adversarilor sau (de ce nu?) colegilor de partid.

        Apreciază

      • Apai, buruienile astea-s precum floarea care poarta numele de ‘ora 8’, frumoasa floare de altfel dar care are un pacat major, ca sa zic asa. Daca ai bagat-o o data in curte, nu mai scapi de ea. Doar ierbicidarea intensiva si masiva e singura solutie. Insa atunci se duce naibii tot ce ai.

        Apreciază

Ai ceva de spus ?