Ca o poveste Zen (Plinsul Crinului)

Asemeni Crinului pacii care, in fiecare dimineata isi plinge sinele intr-o tacere absoluta reverberind in armonii divine, ar trebui sa luam aminte la cele nespuse. Caci mare intelepciune sta in spatele cuvintelor, in asteptarea soarelui ! 
Cu gindul la cele care vin din interior, le cele care trezesc spiritul, bucuria renasterii din bucati are puritatea florii care nu poate fi maculata. De ce sa nu fim si noi asemeni florii? Sau asemeni picaturii care e ocean? Sau asemeni oceanului care e picatura? 
Ne nastem pe noi insine traind prezentul, ne redefinim uitind de planuri si ginduri si devenim propriul stapin. Atunci doar, eu-l arogant nu va mai exista. Doar acel…‘mult mai sus decit ceilalti’. Si asta e tot ce conteaza caci, abia atunci se realizeaza autointelegerea fara de care prezentul nu va exista. 
Abia atunci, pacea cu Sinele va fi faptuita.
Si-apoi abia, ziua poate incepe.
*
Crinul Pacii

17 păreri la “Ca o poveste Zen (Plinsul Crinului)

  • Si mie mi-e pe suflet fotografia asta cu Crinul pacii care, in fiecare dimineata are cite o picatura de … lacrima …in virful florii. Nu stiu care e procesul in sine deoarece n-am gasit informatii in legatura cu asta.
   😀 si eu am fost una dintre Florii…. ca de soi sunt o geamana sadea, din miez de zodie!

   Apreciază

 1. Azi sunt destul de Zen…Iar meditația de aici mă predispune la și mai mult…Superbă fotografia, ca să dau o notă mai destinsă comentariului, voi spune că și superba fotografie e …zen, și chiar este. Numai gânduri bune, Mala dragă!

  Apreciază

  • Avem nevoie citeodata de micile noastre momente de palavre cu Sinele. Parca am sta la o sueta cu o terta persoana avind curajul sa spunem,poate cu voce tare, ceea ce ne deranjeaza la noi insine. Cred ca fotografia spre care tind, minimalismul e cel care mi-e cel mai pe suflet.
   O saptamina Zen sa fie si pentru tine, Mirela draga!

   Apreciază

 2. Pingback: De Armindeni e bine să stai aproape de un măr înlorit « Mirela Pete. Blog

 3. Am si eu o astfel de floare…care nu mai doreste sa infloreasca. Ceva nu fac bine…dar nu stie sa-mi spuna… 😦 Si eu nu stiu sa ghicesc. Tot ce am incercat n-a dat rezultate.
  Frumoasa clipa surprinsa… Frumoase ganduri…

  Apreciază

  • A mea a inflorit dupa citiva ani buni de hibernare si chin iar anul asta, acum in plina primavara, a rodit minunea alba…Stiu ca nu e pretentioasa insa nici eu n-am facut ceva bine. Stiu doar ca nu-i ofer lumina destula pe care ea o vrea…

   Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s