Intre cuvint si necuvint

Exista o lume vesnic in miscare… vesnic tacuta. Si totul se intimpla pentru ca asa trebuie sa se intimple.
Fara a vrea sa se recunoasca asta, suntem mesagerii gindului nespus care poate insemna o binecuvintare sau poate, o rugaciune adresata lumii care deschide ochii mari asupra-ne. Si-abia atunci invatam sa traim daruind ceea ce vrem sa smulgem vietii, dansam cu norii, cu soarele, poate si cu pamintul, suntem actorii propriei piese de teatru, acceptam intr-un final ca sinele nu are pret, intelegem ca privirea calma care se reflecta dimineata din oglinda e raspunsul asteptat de mult timp si ca restul materiei e ceva fara sens, care vine si dispare asemeni fumului.
Si totul si toate pentru ca, atunci cind sufletul intilneste sufletul pe masura, neconditionat i se ofera, ii ofera viata ca pe-o binecuvintare a tacerii, ii ofera cu bucurie un suris care aduce bucurie.
Poate cineva distruge necuvintul care-si ridica, umil, ruga eternitatii?

love

Ca sa intelegeti de ce spun ceea ce spun, doar mergeti cu al vostru gind la Marina Abramovic si la a ei arta ca o iubire neconditionata. Sau, poate iubirea sa-i fi fost arta nesupusa conditionarii? Raspunsul s-ar putea sa fie undeva la granita dintre sentiment, emotie, eliberare si ratiune, la granita dintre est si vest unde, intr-o zi speciala(ziua nasterii ei) si-a intilnit sufletul cu care a trait poate, una dintre cele mai atipice si fascinante povesti de iubire. O iubire care-a dus-o pe culmile extazului alaturi de tot ce-a urmat: culmea succesului intr-o arta unde expresivitatea propriului corp insemna mai mult decit orice altceva, succesul unor expozitii nonconformiste vremurilor in care-au fost organizate, plinatatea unui mariaj care, dupa 12 ani, s-a incheiat printr-o calatorie initiatica facuta de cei doi de-a lungul Marelui Zid Chinezesc, calatorie care a avut ca scop eliberarea si care a pus capat unei colaborari extraordinare intre suflete si minti cu mult inaintea vremurilor.

„Trecutul inseamna amintire. Prezentul inseamna atentie. Viitorul inseamna anticipare. Lasati universul sa se ocupe de detalii. Singura solutie este contactul cu Sinele. Numai inima poate cunoaste raspunsul corect „…
Parca rezonind cu mesajul cuvintelor lui Deepak Chopra, Marina a experimentat pentru ultima oara, ceea ce necuvintul ii putea spune ei si lumii. L-a reintilnit pe Ulay, a retrait in citeva minute(putine) chipul unei amintiri cit o iubire, a plins vibrind a albastru in ochii celui drag si-a tacut stiind ca universul a avut grija de detalii.

Si-abia atunci, inima a putut sa-si ia ramas bun, asa cum trebuia sa se intimple cu ani si ani in urma.

Alte materiale:

1).  Copile cu ochi de aur

2). And God created Adam

3).  O  salata indiana

13 păreri la “Intre cuvint si necuvint

  1. Bună dimineața!
    Revin cu marele drag pe care (sper) îl știi deja, aici, într-un sanctuar al meditației și gândurilor de dincolo de cuvinte. ”Singura solutie este contactul cu Sinele”. Cât de adevărat! Dacă nu ne iubim pe noi înșine, pare-se că nu iubim pe nimeni. Să ne iubim și să ne vorbim mereu, cu drag!
    Cu același drag te îmbrățișez, Mala! 🙂

    Apreciază

    • Bun (re)venit, Mirela!
      Gindurile sunt adesea cele care ne preced actiunile si-ar fi extraordinar sa reusim sa fim asa cum Traian Dorz spunea, „sa facem din orice gind un dar mintuitor si fiecare zi sa fie o zi de sufletesc folos…”
      Multumesc Mirela si-un gind ca un dar cu sufletesc folos sa plece spre tine, spre voi!

      Apreciază

  2. Pingback: Cetăţean conştiincios

  3. Pingback: Florina Lupa Curaru

  4. Pingback: Te mănânc | Penelopa Întâia

  5. Pingback: Detalii “moderne” | Zamfir Turdeanu' - un turdean (aproape) ca oricare

  6. Pingback: Cantina babelor milostive | Ulise al II-lea cel Ocoş

    • Multumesc eu in numele Marinei! M-a fascinat emotia fara cuvint, cuvintul pe care-l puteai citi fara sunet in tot ce se intimpla intre cei doi! Iti poti imagina ce iubire a fost acolo, in urma cu ani ca sa genereze peste decenii asemenea trairi ?

      Apreciază

Ai ceva de spus ?