Ca o poveste Zen (Despre gind)

Uitarile, coboririle, trairile – o muzica care zgindare frumos; o linie sa invatam a trage fara a ne tremura mina si-atunci dramul de nebunie se asterne a masura peste gind. Un gind ce coace un altul si un altul…
Si, cu bucurie gindul se scrie a cuvint, poate a idee pentru nenascuti deoarece, dintre toate coacerile pamintului, necopt ramine doar Eu-l.

Invatind, primind, sporind el ramine acelasi vesnic indragostit. Indragostit de naivitate, de legea proprie, de propria fuga uitind de cele mai multe ori esentialul. Pierzindu-se, isi defineste astfel calea ce-o urmeaza. O cale a singuratatii in care doar constiinta ii mai poate aduce inaltarea.

*

barza

*

10 păreri la “Ca o poveste Zen (Despre gind)

  • Acum, imi doresc singuratatea, crede-ma. Singuratatea pe care sa n-o impart decit cu sufletul meu si atit. Cit despre fericirea simpla? Nimeni nu ti-o poate lua pentru ca nimeni nu stie cum e decit cel care-o traieste. Si e altfel la fiecare ins.

   Apreciază

 1. Există singurătăți și singurătăți…Una e să știi că în camera alăturată sunt ai tăi, iar tu poți să te încui în locșorul tău intim și de nepătruns pentru câteva ore. Aceea e o singurătate la care și eu ”apelez” uneori. Dar altfel de singurătate nu, nu-mi doresc! Să ai o seară frumoasă, Mala! 🙂

  Apreciază

 2. Ma regasesc in text.Poate candva incerc sa ma trezesc,sa imi infrang subconstientul,lasand frumusetea constientului.Dealtfel iubesc adrenalina si incercarile.
  Acum sunt prea uimit de crucea bisericii,inca sunt contemplativ.

  Apreciază

 3. Pingback: … an another wordless wednesday | Mala Teaha

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s