O scoala cit o mie altele

Niciodata n-am stiut cum sa fiu genul de femeie mimoza … cu tot ce are notiunea asta la purtator . 

N-am stiut cum sa fac totul in asa fel incit sufletul sa mi se imparta in doua, o parte aratind lumii ceea ce ea vroia sa vada si o alta de care sa stiu doar eu. 
Aici sa fi gresit ? Sa fi gresit in faptul ca m-am dezbracat de tot ce era artificiu si m-am expus asa cum ma facuse mama natura cu slefuirea data doar de educatie si scoala cea scoala? Cert este ca, acolo unde, poate, ar fi trebuit sa excelez am incasat cele mai multe suturi in dos. 
 
Scoala vietii ii zic unii, scoala tupeului ii zic eu. O scoala a tupeului si-a vietii pe care le inveti doar traind in mijlocul lor si amestecindu-te printre ceilalti muritori de rind abonati la cursurile care nu-s gratis defel.
Acum ma gindesc la multele care m-au lasat corigenta, la multele care mi-au bulversat ierarhia emotionala si spirituala si zau daca n-as vrea sa stiu cam cum as fi fost eu daca as fi fost un eminent elev la o scoala a vietii in care minciuna, egoismul, lipsa onoarei si nesimtirea sau tupeul mi-ar fi fost materii de studiu! 
 
As fi realizat mai multe ? As fi avut alt parcurs in viata pina acum? As fi fost capabila de alte alegeri? Naiba mai stie. Poate ca, raspunsul, nu sunt eu cea mai in masura ca sa mi-l dau. Poate ca raspunsul e tocmai in virful neuronului inca functional pe care-l mai am, neuron cu care am decis sa-mi desenez viata care sa-mi convina mie in primul rind si apoi lumii care n-are decit a-si da cu parerea. 
Ca oricum, altceva n-are de facut.
 
Daca pot multumi pentru ceva scolii asteia, atunci am a-i multumi pentru faptul ca m-a invatat cum s-o iau mereu de la capat si m-a invatat mai ales cum sa ma scol flaminda de la o masa la care doar satuii stiu cum sa-i traga un vint sanatos in vint sau cum sa-si rigiie indestularea in fata celorlalti. 
Si-i mai pot multumi pentru faptul ca m-a invatat sa citesc dincolo de eticheta afisata ostentativ de la vedere pe reverul sacoului purtat de parca ar fi un perpetuum tol festiv.
*
casa
*
Alte materiale:

9 păreri la “O scoala cit o mie altele

 1. Nu mi-sar conveni sa „citesc dincolo de eticheta afisata ostentativ ” ; sunt milos(tiv), mi-as cheltui timpul, poate si avutul cu suflete chinuite; stie Cel De Sus de ce ne incearca…
  E bine sa nu-I perturbam Planul !

  Apreciază

  • Tata ii spunea „nerv” dindu-i o conotatie negativa cuvintului.
   Iti spun un secret Mirela, nici eu n-as vrea sa conduc lumea. Ma multumesc cu lumea mea mica dar atit de frumoasa in care traiesc atit de intens incit ziua zboara de parca ar fi secunda!

   Apreciază

 2. Frumoase alegeri ai facut in viata! Si cred ca foarte sanatos este sa te scoli de la masa mereu nesatul, dar reusind sa-ti controlezi poftele, reusind sa te controlezi pe tine insuti!

  Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s