Noaptea

„Copilul aduce la lumină ceea ce se petrece în inconştientul părinţilor, ceea ce aceştia nu ştiu, ceea ce ignoră în legătură cu ei înşişi. Iată de ce venirea pe lume a unui copil presupune întotdeauna să îţi pui întrebări, uneori la modul dureros. Zămislirea unui copil nu este doar o naştere trupească, ci şi o naştere simbolică, o naştere de limbaj.”

Cam asa glasuia Francoise Dolto in a lui Dificultatea de-a trai. Si nu pot decit sa fiu de acord  gindindu-ma la al meu pui pentru care  lumea se imparte fara egoism intre mami, mama asta(aka bunica), tata(aka bunicul) si restul. Restul lumii care capata forme  paradisiace de pui naravasi, muzica prezentului, Max, Tomi, etc. Si Violeta(nu se poate sa n-o cunoasteti)! Si mai vine si poezia si rima cu care, din cind in cind, ea se mai joaca de-a creatia.

„Noaptea” si alte productii ale mintii unui copil de 12 ani m-au determinat sa mai adaug o pagina in cartulia asta virtuala numita lt. mala, pagina pe care am intitulat-o „Lumea lui Cata”. Caci, o lume intreaga poate fi cuprinsa in albul paginilor virtuale, o lume atit de colorata si de vesela care ma umple de speranta si ma motiveaza extraordinar de mult sa dau directia cea buna unui suflet care trebuie deprins numai cu obiceiul cel bun si care obliga moral pe cei care au luat decizia de-a-l aduce pe lume.

noaptea

NOAPTEA

Grea, lunga si intunecata
In zare se arata.
Sub luna plina
Un cintec ne alina.

Oare-i o pasare in zbor
Sau greieri cintind in cor?
Nu stiu! Nu-mi pasa…
Cintecul ma apasa.

Nucul batrin asteapta si tace,
Broastele dorm in pace.
Cateii se alina
Pisicile suspina.

Iar noaptea ca o regina
Se plimba prin gradina
Si dintr-o data se arata
Raza cea infumurata.

*

 

4 păreri la “Noaptea

  1. Pingback: Lumea lui Cata – Nucul | lt.mala

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s