30 de mici visători serioși

„Trebuie să ne urmăm visurile, pentru că, dacă eşti în stare să munceşti cu pasiune arzătoare, se pot întâmpla lucruri chiar mai frumoase decât te-ai fi aşteptat.”
Larisa Elena Simion. E wow! din partea unui copil de 16-17 ani, nu?

DrStoica / da-te-n blogul meu, te rog!

carte În general, se vorbește urât, neplăcut despre sistemul educațional din România. Iar cei care au trecut de prima tinerețe fac imediat comparație cu sistemul de învățământ din perioada comunistă, spunând despre acela că a fost nemaipomenit, că nu se compară cu el ăsta din ziua de azi, că s-a schimbat totul în rău. Remember? „Întotdeauna vedem trecutul mai frumos decât a fost în realitate. Vedem prezentul mai greu decât este el cu adevărat. Vedem viitorul mai dificil decât va fi el pe bune.”

Învățământul zilelor noastre are rezultate umane și profesionale mai slabe decât în trecut tocmai pentru că NU s-a schimbat nimic în sistem. Pentru că se refuză trecerea la educația nonlineară, bazată pe acțiune, pe aplicații, pe comunicarea umană corectă și completă. Un profesor îmi povestea revoltat ce greu se înțelege cu „elevii din ziua de azi”. L-am întrebat: „nu vrei să faci un curs de NLP? sau de…

Vezi articolul original 725 de cuvinte mai mult

12 păreri la “30 de mici visători serioși

  1. O idee interesantă, o profesoară entuziastă, un grup de elevi cum ar putea fi mulți, dacă ar avea asemenea profesori. Totuși… De ce un homeless din New York ? Îi are și România pe ai ei, și încă destul de mulți, din păcate.

    Apreciază

  2. Pingback: Gemenii cu condeie parfumate : Mirela Pete. Blog

  3. Suntem cu gândul îndreptat către tine. Nu doar astăzi.

    La mulţi ani, sănătate maximă, cei dragi aproape!

    Geanina şi Cristian Lisandru

    Apreciază

  4. La multi ani cu bucurii !
    PS. in ce priveste cartea scrisa de elevi, sunt convins ca e interesanta.
    Sa speram, de dragul tinerilor cu imaginatie, ca se va rezolva problema cu vizele pentru NY …

    Apreciază

  5. Pingback: Drumuri

Ai ceva de spus ?