Concert cu sufletul

concert

Ca să văd, nu trebuie decît să închid ochii şi să mă gîndesc la acea memorie a inimii, la acea amintire care divide nebinele şi înmulţeşte binele şi-atunci restul nu va fi decît un plîns al altora.

Un concert rotund făcut cap-coadă aşa cum trebuie ca să te ţină alături pe toată durata lui. Un concert început şi finalizat cu aceeasi primă dragoste a artistului, rock’n’roll-ul, un concert imaginat într-o atmosferă boemă care-ţi merge la suflet. Căci, cu sufletul e scris şi pus în scenă. O scenă minimalistă în exprimări artistice dar de-o simplitate elegantă care subjugă.
Nu ştiu voi cum sunteţi dar eu încă cred în artiştii care ştiu a spune multe fără a face uz de tone de garderobă, de efecte speciale de milioane de dolari, de recuzite abracadabrante care să te facă să spui la final: ” A fost un concert taaaare fain !!!! O avut atîîîîîtea lumini !”

Un concert în care artistul a purtat pe toată durata evenimentului aceleaşi haine aparent neglijente ca stil dar cu semnătura personalităţii celui care le poartă. Un concert apărut după 18 ani de absenţă scenică. Un concert-eveniment desfăşurat pe Arena romană din Verona, un concert-manifest în cursul căruia au fost interpretate aproape 30 de piese din repertoriul artistului, intenţia nefiind alta decît de-a atrage atenţia asupra crizei economice din zona euro. Şi-a reuşit.

concert1

ScreenHunter_4584 Jun

Un concert pentru care, 23.000 de bilete au fost vândute în doua ore. De asemenea, multe bilete au fost puse la dispoziţia tinerilor la un preţ simbolic de un euro, decizie unică în istoria “show business”-ului mondial. Concert transmis în direct pe un post privat de televiziune Canale 5, filmat cu 13 camere de luat vederi, printre care trei au fost speciale, poziţionate pe două avioane. Conceptul, ideea şi regia aparţin artistului care, la cei 74 de ani ai săi a reuşit să ridice iar sala în picioare, aşa cum o făcea în tinereţe cînd lansa 24 mila baci, L’emozione non ha voce, Il ragazzo della via Gluck, etc. Producţia evenimentului aparţine soţiei, nimeni alta decît Claudia Mori.
Una peste alta, un concert întîmplat cu doi ani în urmă, văzut de mine abia acum în ajun de Rusalii şi trecut pe răbojul evenimentelor care pot să-ţi meargă din prima la suflet. Că Adriano Celentano din prima mi-a mers….

Chiar dacă ai 20 sau 50 de ani, o oră si ceva de muzică bună nu poate decît să te încarce pozitiv ca s-o poţi lua de la capăt a doua zi, intr-o lume care e aşa cum e şi ca ea fiind şi noi….după cum, prea bine zicea Caragiale în ale lui scrieri.
Şi poţi să nu-i dai dreptate ?

concert3

concert4

concert5

Concertul integral îl puteţi vedea aici.

 

9 păreri la “Concert cu sufletul

 1. Pretios darul adus de tine in seara asta…e de-a dreptul magnific regizat…trezeste nostalgia altor timpuri (golden memories)…tinerete, vivacitate…
  Iti multumesc pentru ca mi-ai invaluit seara si urechile cu susurul muzicii de suflet!
  Iti intorc urari de bine si o seara pe masura sufletului tau!

  Apreciază

 2. Ti-ai facut un cadou minunat participand la acest concert. Iti creste inima in piept si te trec frigurile ascultand vocea asta fantastica si melodiile incarcate de emotie.
  Multumim ca ai impartasit cu noi aceasta frumoasa experienta.
  Te imbratisez cu mult drag!

  Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s