Un film pe weekend (Into the wild)

220px-Into-the-wildUn film despre libertate, sălbăticie, supravieţuire, viaţă aleasă a fi trăită aşa cum se vrea a fi trăită, în afara convenienţelor şi-a tipicurilor impuse de societate.
Un film care nu îţi ia ochii printr-o prea mare încărcătură tehnică dar care compensează printr-o imensă trăire emoţională.
Un film care a transformat simplu, tehnic vorbind, o întîmplare reală într-un film la fel de real ca percepţie pentru privitor.

Un film bazat pe ​o poveste petrecută la începutul anilor ‘ 90 cînd, un tînăr, proaspăt absolvent de studii universitare rupe pactul cu cetatea şi alege sălbăticia Alaskăi. Alegere asumată pînă-n ultima clipă a vieţii, viaţă trăită la limită şi-ntre nişte limite greu de acceptat de majoritatea.
Un film despre puterea imaginaţiei, despre năzuinţa spre o libertate absolută, despre adevăratul spirit al unei călătorii parcă iniţiatice în care, comuniunea perfectă este între natură şi libertatea de-a gândi, a simţi şi-a face tot ceeea ce omul îşi doreşte. Greu de realizat dar nu imposibil.

Un film despre întîlniri ciudate în locuri mai mult sau mai puţin ciudate, despre caractere umane aflate în diferite momente ale vieţii lor.
Un film despre înţelegerea în deplinul sens al cuvîntului a libertăţii asumate,​ poate altfel decît trebuia, despre o libertate ca un strigăt al lumii către lume​.

Un film care te face să înţelegi la final ​,​ libertatea nu înseamnă singurătatea cît acceptarea împărţirii a ceea ce ai cu cei din jur, a te bucura sau a plînge împreună cu cei dragi.
Un film care începe cu versurile lui Byron şi se încheie amar. Un film care s-a filmat în patru anotimpuri în Alaska
.​ Un film nominalizat la Oscar, cîştigător al multor alte premii cu greutate în arta filmului, un film intrat pe drept între cele 500 cele mai bune filme ale tuturor timpurilor.

La urma urmei, ce este ”Into the wild” ?
Fi-va oare un film despre o libertate care descrie tiparul  încetării absolute a iluziilor, credinţelor, dorinţelor pe care poate un individ să le adune în el de-a lungul vieţii ?

Sau, fi-va aşa cum Christopher a spus la un moment dat,  parafrazîndu-l​ pe Tolstoi :
” Am trecut prin multe iar acum cred că am găsit ceea ce se poate numi
fericirea. O viață liniștită, retrasă, la țară, cu posibilitatea de a fi folositor oamenilor obişnuiţi să facă binele dar care nu sunt obișnuiți  ​să le fie făcut lor,​ apoi odihnă, natură, cărţi, muzică, dragoste pentru aproapele. Asta cred eu că e fericirea. Apoi, ​ ​pe deasupra tu ca tovarăşă de viaţă și, poate, nişte copii.
Ce-şi poate dori mai mult inima unui om ? ”

………………..

Întregul film aici.

 

 

 

10 păreri la “Un film pe weekend (Into the wild)

  • Citisem cartea iar azi, pur şi simplu am dat peste muzica filmului. Restul, filmul şi materialul ăsta, au venit unul după altul.
   Imaginea a completat ceea ce cartea conturase ca idee.
   Mulţumesc, Dorule!

   Apreciază

  • Mala,te felicit,nu am cuvinte,este superb.Sper din tot sufletul sa te pot ajuta cu editura.Meriti,este unicat ceeace faci,o sa ai succes.Of,Doamne.Iar de film ,ce sa mai zic,l-am vazut de vreo 3 ori,este super.

   Apreciază

  • Merită să fie văzut. Şi n-am spus prea multe despre film ca imagine, ca tehnică de filmare, ca realizare în montaj, ca narare în ”zig-zag” îi spun eu … e fascinant. Atît de simplu la urma urmei! E mîna şi ochiul lui Sean Penn, ce mai !
   Mulţam de vizită, Dane, sper că eşti bine!

   Apreciază

 1. Lăcrămioara, recomandarea ta dă și mai multă valoare filmului. M-ai făcut să doresc să-l văd și mulțumesc mult pentru linkul de la sfârșitul prezentării. După ce îl voi vedea, îți scriu și impresiile mele ! 🙂

  Să ai zile frumoase ! ❤

  Apreciază

   • Da, e un sistem destul de păcătos de pop-upuri, adică de ferestre care se deschid pe lîngă cea principală.
    Clicuieşte de la început ”URMARESTE” apoi te vor redirecţiona spre altă ferestră. Închide-o pur şi simplu şi rămîi pe cea unde e filmul. Acum va începe să ruleze.
    Se vor mai deschide şi altele dar le închizi. Rămîi doar acolo unde e filmul. Ăsta e site-ul care-şi face reclamă în felul lui.

    Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s