Hărţuire sau ba ?

Cică, era o glumă care spunea că, atunci cînd un bărbat îi vorbeşte obscen unei femei, înseamnă hărţuire sexuală, cînd o femeie îi vorbeşte obscen unui bărbat înseamnă 3$ pe minut. O fi, n-o fi aşa, habar n-am.

Dincolo de gluma, poate, deplasată, povestea-i simplă: în urmă cu doi ani, mama devenea client fidel al unui ”centru de sănătate” din Cluj comandînd produse cu diverse efecte curative.  Comanda se făcea la o singură firmă şi expediată tot de către aceeaşi firmă. Comunicarea între mama şi agenţii de vînzări ai firmei a fost excelentă, regulată si fără obiecţii.

Ei bine, mama a murit în urmă cu un an. La o lună după eveniment, suntem contactaţi de către un agent. Vorbeşte cu tata care îi explică situaţia şi discuţia se încheie cu scuzele de rigoare din partea persoanei de la celălalt capăt al firului. Următoarea lună, suntem contactaţi, tot telefonic, de către un alt agent de vînzări, de la o altă firmă, tot din Cluj, firmă răsărită din neant, ca prin farmec. Alte explicaţii, alte discuţii, solicitări de ştergere a numărului de telefon din baza de date, etc. Promisiuni de rezolvare a situaţiei. Deşarte speranţe. Şi dansul începe.
Lunar, de două sau trei ori, auzim acelaşi lucru : ”Bună ziua, vă sun de la Centrul de sănătate Cluj, cu doamna Maria vă rog”. Dacă, la început explicam frumos care e situaţia, mai apoi am trecut la iritare, cu trimiterea solicitantului direct la cimitir, pentru ca, acum, să încep să aştern  meticulos pe o hîrtie centrele respective, numele agenţilor cu care vorbesc şi numerele de telefon de unde suntem apelati.
Urmarea? Simplă. Plîngere pentru hărţuire.

Acu’, pe tata nimeni nu-l poate bănui de necurăţenii pentru că are 80 de ani şi-i clar că nici nu le plăteşte 3 dolari pe convorbire iar eu sunt femeie, dar, nervii şi disconfortul creat de nesimţirea şi miserupismul lor de marketing mă fac să cred că, cucoanele alea care-s operatoare la firmele respective(şi firmele in speţă), merită să fie tîrîte în instanţă. Nu e o plăcere ce spun acum dar face mai mult decît cei 3 dolari.

Acu’, rămîne de văzut cînd se va încheia circul. Sau, mai bine zis, hărţuirea?  E asta hărţuire sau ba ?  Oricum, vă ţin la curent cu mersul evenimentelor.

*

(Imaginea aparţine Taiyanei Fazlalizadeh)

 

 

Anunțuri

10 păreri la “Hărţuire sau ba ?

  1. Draga Mala, tu esti femeie desteapta si stii ca aceste firme isi imprumuta liste intregi cu adrese si numere de telefon pentru posibile tranzactii in domeniile lor de activitate. Ca e corect sau nu, legal sau nu, ramane de discutat. Daca s-a comunicat unuia si acela (probabil) a luat act de o anumita modificare, nu inseamna ca toti ceilalti sunt automat informati. Parerea mea e ca la numere necunoscute sa nu mai raspundem si asa scapam si de explicatii si de dureri de cap. Un proces ar regla putin situatia si ar putea determina pe toti acesti comercianti sa-si actualizeze bazele de date, dar durerea de cap va ramane mult timp. Parerea mea. Vorba cuiva.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dar sa primesti„n”citatii (in timp) dela fisc pentru o suma de 6 lei (impozit pe o dobanda nesemnificativa),suma platita de altfel la timp?Nu am reusit sa-i potolesc decat cu cateva scrisori dure in serie,scrisori despre care le spuneam ca ajung si pe masa sefilor lor dela guvern.Am primit scuze si „dorinta”lor de a ma consilia daca vreodata am nelamuriri in domeniul fiscal. Unora le e frica doar de bici.

    Apreciat de 1 persoană

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s