Si a fost muzica si culoare

Picture 459

Un timp dedicat muzicii, cintului distins, picturii, culorii si pietrelor. O ora de regala muzicala exprimata asa cum ei au stiut cel mai bine s-o faca. Imagini mai mult sau mai putin incadrate in norme.

Un cor, un dirijor, o muzica veche interpretata si reinterpretata. Un cor numit „Balea Boar”, un dirijor  cu nume parca de poveste, Maria Simion, si-o muzica pe care trebuie s-o asculti cu sufletul. Ca s-o poti povesti, altfel nu merge. Pictori ale caror lucrari te indeamna la meditatie.

Colinde mai vechi sau mai noi, madrigaluri, muzica bisericeasca cu rezonante accesibile urechilor profane care o asculta. Voci care dau viata muzicii si care apartin unor oameni fara pregatire muzicala dar cu  mare drag de cint. Flori, peisaje, icoane, pictura naiva, toate expuse pe peretii albi ai salii de expozitie de la Casa de cultura din Brad, jud. Hunedoara.

Dincolo de toate astea, ramine amintirea unei seri pline si implinite pentru ca timpul dedicat muzicii a fost unul regal si distins iar intilnirea cu culoarea a fost o reala surpriza, o clipa de frumusete tisnita parca dintr-un izvor al desertului.

*

Personaje: Corul „Balea Boar” din Brad, cistigator al Marelui Premiu la Concursul Coral de Muzica Sacra, Orastie – 2015.

Picturile si lucrarile grafice expuse sunt spre vinzare, catalogul fiind la indemina fiecaruia. Daca vreti sa faceti un cadou cuiva nu ezitati sa vizitati expozitia.

Picture 483

Picture 484

Picture 487

 

Locatie: Casa de cultura, Brad, jud. Hunedoara

*

 

 

4 păreri la “Si a fost muzica si culoare

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s