Matematica şi iubirea (… în Matematica de părătar)

Cica, matematica ar fi arta de a da nume oricarui lucru care incepe modest şi se termină magnific. Ca si Nilul. Si-atunci nu e altceva decit universala limba in care God a scris Universul.

Ce e iubirea? Nimic altceva decit o matematica pe care o faci dupa niste reguli simple, cu rezultate de neinteles. Grea definitie, plina de esente nestiute, adevarate sau ba. Dar, mai ales plina de intelesuri despre care nu stim a vorbi… daca nu suntem pregatiti.

Sunt unii oameni care cred ca, atit matematica cit si iubirea se fac oricind, oricum si oriunde.  Matematica o faci cind ai o idee. Iubirea cind nu-i sterila.

Am I right ? Si, pentru ca totul sa fie clar, chiar daca nu-i marti, cam asa e la mine :

*

love&math

 

*

 

 

13 păreri la “Matematica şi iubirea (… în Matematica de părătar)

  1. Draga Mala, matematica e buna in toate, mai putin in iubire. Daca vrei sa faci calcule, te pierzi in incalceala, iar solutia va fi una cu „i”. Sugestia mea este sa mergi pe urme de vis, luminate de spirit si de inima. Vei vedea ca raspunsul va fi unul ireal de frumos, incomparabil cu toate variantele la care te conduc algoritmi incadrati in limite „matematice”. Ce zici, poate fi iubirea sterila sau aia nu e iubire?

    Apreciat de 2 persoane

  2. Nimic nu este foarte simplu,dar nici foarte complicat.
    Judecand la rece,pentru matematica(o spune cunoscatorul din mine) iti trebuie pur si simplu cap facut pentru asa ceva.
    Pentru iubire- care sortiment de iubire?-iti trebuie mai multe in functie de raspunsul la aceasta intrebare.
    Cel mai simplu se rezolva chestia cu ceea ce denumiti „fuck”.Pe asta o rezolva oricine;capul este chiar de prisos de cele mai multe ori.
    Situatia se complica atunci cand…..dar asta,cu alta ocazie,daca veti mai oferi prilejul. Va cer scuze pentru forma de exprimare a comentariului si va multumesc.

    Apreciază

Ai ceva de spus ?