Din sertarul cu vechituri: „Crampeie de suflet”- I

crimpeie.de.suflet

Cica, imaginatia conteaza si tona de vechituri pe care s-o scormonesti…. si inventia e gata. Si, ca orice inima cu al ei sertar de sperante, fiecare sertar sau pod de casa ascunde cite ceva.

Sertarul cu vechiturile lui Cata l-am deschis si eu si, file de poveste frumoasa am aflat. O poveste cu iz de basm, sub forma unei gazete-magazin scolare, editata si publicata cu vreo 8 ani in urma. O revista semestriala intre copertele careia, crimpeie de suflet tinar si-au semnat trecerea.

Poezie, proza, obiceiuri si traditii populare(si nu numai), informatii care pot fi gasite in paginile revistei-magazin. Si multe nu stiam …

Stiati ca, era odata un fecior care a promis fetei dragi ca o va duce in virful unui deal pentru a o cere de nevasta si chiar asa s-a intimplat atita doar ca, in urma efortului produs, feciorul moare? De atunci, cica, dealul cu pricina poarta numele „Dealul Fetii”.

Si, pentru ca azi e sarbatoarea celor 40 de mucenici, iaca ce va arat …

40 de mucenici

9 păreri la “Din sertarul cu vechituri: „Crampeie de suflet”- I

  1. „Vechiturile” sunt de fapt parte din viata noastra. Rascolindu-le nu facem decat sa retraim clipe frumoase, dar inevitabil ne amintim de efemeritate. Buna idee Mala! Trebuie sa ne facem timp si pentru asta!

    Apreciat de 1 persoană

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s