„Floare de colt” si Recunostinta

tata 2387

Poveste de poveste e …povestea. Se zice ca exista o memorie a inimii si-a ratiunii manifestindu-se ca o forma eleganta de curtoazie. Se mai zice ca, atrage binele si ca e dublata, mai intotdeauna, de fericire.

Eu vin si zic altceva si anume ca, exista o cale catre Divinitate, cale pe care o parcurgem direct, alaturi de ingeri si pe care putem calca cu minie sau cu bucurie, cu sau fara asteptari. Depinde doar de noi cum alegem sa strabatem calea.

Dintre proiectele pe care le-am promovat si sustinut in Tara lui Andrei, doua mi-au ramas la suflet. ”Micul print(un program pilot menit sa vina in ajutorul copiilor cu parinti bolnavi psihic) si sera de legume a gradinitei cu program prelungit „Floare de colt” Brad. De ce doar ele doua? Motive subiective au fost cele care au stat la baza.

Micul print se lega de mine printr-o poveste tragica de viata, si nu numai, „Floare de colt” fusese parte din viata mea la un moment dat. Primul proiect a cistigat si ma bucur extraordinar de mult  stiind ca am avut o contributie decisiva in sensul asta. Al doilea proiect, din pacate, a pierdut cursa. Insa, aici intervine frumusetea vietii … La ceva vreme dupa afisarea rezultatelor, o bradeanca stabilita in Emiratele Arabe, vede toata povestea si face in asa fel incit, sera de legume a gradinitei sa devina realitate. Exceptional, nu ?

Intimplarea face ca, directoarea gradinitei sa-mi fi fost si mie educator, sa-mi fi fost si mie dascal. Tot intimplarea face ca, o doleanta de-a dascalilor de la gradinita sa devina si de asta data proiect. Nu in Tara lui Andrei. Tablele interactive sunt dorinte de mai bine pentru salile de curs de la gradinita cu program prelungit „Floare de colt„. Asa ca, intr-una dintre intilnirile noastre, mai mult sau mai putin intimplatoare, dna Reli facu apel la bunavointa fostilor, actualilor si viitorilor elevi ai gradinitei. 10 Ron e tot ce se cere/doreste de la fiecare.  E mult, e putin ? Ramine la latitudinea fiecaruia sa inteleaga cum alege sa spuna povestea: cu recunostinta sau ca o forma eleganta de curtoazie. Si, cu siguranta, atit intr-un caz cit si in celalalt, drumul ales va spune intotdeauna o poveste despre fericire.

 

9 păreri la “„Floare de colt” si Recunostinta

    • Minunati sunteti voi toti, cei care sustineti binele indiferent de forma lui de manifestare.
      Sera exista acum, gratie acelei bradence plecata la munca in Emirate si care a sensibilizat patronatul de acolo pt o sponsorizare.
      Acum, dorinta e …una sau mai multe table interactive pt dotarea salilor de clasa. Un lucru util si absolut necesar in zilele noastre, in unitatile de invatamint.

      Apreciază

Ai ceva de spus ?