Despre iubirea fara fasoane, blazoane si alte chestii fara cap si coada

 

Stii, citeodata, viata iti da peste degete si te atinge acolo unde, poate, doare cel mai tare. Si te poti considera un favorit al sortii. Inseamna ca esti iubit. Nu?
Altii zic ca nu.
Daca familia te-a iubit si te iubeste pentru ceea ce reprezinti tu pentru ei nu pentru ceea ce esti tu pentru tine, prietenii sunt cei care te stiu si te vad asa cum vor ei, asa cum traiesti dupa planul de moment al universului. Poti sa-i condamni? N-ai avea pentru ce s-o faci pentru ca si tu practici asta.
Jumatatea? Te are asa cum a vrut sa te aiba: dupa propria croiala a gindului si-a momentului. Si e bine ca e asa. La fel croiesti si tu gindul si momentul. Oricum, relatia cu cel de linga tine te reprezinta iar exprimarea in sentimente a distantei dintre tine si cel de linga tine e identica cu cea a dialogului cu Sinele. Cam alambicata teorie dar destul de exacta. Ca matematicile.
Ei bine, de aici incolo incepe aventura. Aventura ta cu tine, cind incepi sa te iubesti, tu pe tine, cind incepi sa te accepti asa cum esti, cind incepi sa te vezi asa cum esti, cind stii ca valorezi mult mai mult decit au stiut altii sa te faca sa crezi, cind vei fi convins ca vei primi ceea ce, de fapt, cauti in fiecare din cei de linga tine. Sau poate ca nu?

In orice caz, daca o faci, iubeste-te acum, asa cum esti acum. Fara fasoane si blazoane dictate de vreme si vremuri. Ce va fi miine, vei vedea la momentul potrivit.

Pot fi sau nu pot fi niste chestii fara cap si coada.

11 păreri la “Despre iubirea fara fasoane, blazoane si alte chestii fara cap si coada

    • Nu, nu reusesc sa fac mereu ceea ce cred cae bine sa fac si, in special ceea ce „propovaduiesc” prin materialele astea postate aici. Dar, de cind viata mi-a rezervat schimbari majore/drastice de directie in timp scurt mi-am dat seama ca eu sunt singurul meu stapin si sluga. Restul a venit de la sine si sunt detalii, pur si simplu.

      Apreciat de 1 persoană

  1. Pentru asta trebuie sa inveti repede ca fiecare om isi creaza propria realitate si ii vede pe ceilalti dupa aceasta realitate.Asa faci si„tu”,la randul tau.Trebuie sa te privesti ca intr-o oglinda – si nu ma refer aici la oglinda care-ti arata doar chipul – si sa te cunosti. Daca vei reusi,atunci vei fi cel mai „obiectiv ”si stiind adevarul despre tine,nu vei mai fi interesat de alte„adevaruri”in ceea ce te priveste.Atunci -cred eu – te vei iubi cu adevarat.

    Apreciat de 1 persoană

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s