Filmul de weekend: „Perfect straini”

 

*

In loc de motto:
„Uneori trebuie sa stim si sa ne despartim.” 

Despre fidelitate, esenta si aparenta, despre vietile ascunse ale fiecarui EU, despre adolescenta versus maturitate, despre faptul de-a fi altfel decit majoritatea, despre acceptare si negare, despre intimitate si plictiseala domestica, despre cum e ca fericirea sa fie mult prea obositoare.

Un film despre prietenie si pina unde se intinde ea, un film despre casnicie si secrete care o pot destrama, despre sinceritatea in cuplu si deschiderea spre adevar, despre moralitate acolo unde nici divinitatea parca nu cere prea mult, despre dialog si substanta tacerii, un film despre relatia parinti-copii la diferite niveluri.

Un film care te prinde din prima, un film care, chiar daca nu e o capodopera in gen, reuseste sa te tina in fata ecranului pina la final. Un film care-ti face cunostinta cu 3 cupluri si-un necasatorit, prieteni de-o viata, care, pusi in fata unui joc al sinceritatii tehnologice ajung sa joace roluri pentru care nu sunt pregatiti. Ajung sa nu mai stie cine sunt cu adevarat, sa nu vrea sa schimbe ceea ce ii nemultumeste, sa accepte sa continue sa insele tocmai de teama a ceva nou, a ceva ce nu stiu ce le va aduce, bun sau rau. Un film care-ti pune destule intrebari reusind sa te faca sa te gindesti la multele nestiute intr-ale vietii. De cuplu mai ales.

Un film cu un final neasteptat, frumos conturat de regizor, parca salvind efemera si vulnerabila natura umana, un final care produce revenirea la o realitate mult mai comoda si mai usor de gestionat de fiecare.

Un film cu citeva premii la activ si care respecta tiparul de succes al filmografiei italiene chiar daca, dimensiunea peliculei si-a succesului nu mai e aceeasi ca mai demult.  Un film realizat in maniera clasica de film italian, dinamic, antrenant, care nu plictiseste, un film care merita vazut.

 

Filmul poate fi vazut aici: Perfetti sconosciuti – 2016

Sursa foto: Wikipedia

 

*

 

 

6 păreri la “Filmul de weekend: „Perfect straini”

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s