O stire ca o alta (ne)stire

 

M-a marcat o stire, pierduta pe un site american, printre altele vazute azi.

​O stire in care se vorbeste despre acei sfinti care se cred „darwini”.   Acei „darwini” care nu mai cred in nimic dar care cred ca religia e o prosteala, un flecustet, o bagatela agatata de gitul lor. Pentru ei, „darwinii”, religia e o ruda a fricii si sora a ignorantei. Pentru ei, nu exista diferenta intre Dumnezeu si Eu. Pentru ei, totul se reduce la fantezie si filosofie. A altora. Nimic personal. Totul luat de-a gata. Si tare ma tem ca si apelativul de „darwini” ar fi prea mult pentru ei. Si magulitor.

O stire despre vieti curmate, 28 la numar. 28 de copti egipteni, copii si adulti, masacrati de barbati neidentificati,​ inarmati, ​in timp ce calatoreau spre​ o manastire la 100 de km de Minya.​

​Care e motivul gestului? Usor de vazut sau, poate ca greu avind in vedere faptul ca lumea e impartita in oameni care, vorba lui Avicenna, au spirit si nu au religie si oameni care nu au religie si nici spirit.

Atac terorist ? Da. Pe posturile romanesti de televiziune nu am auzit sa se vorbeasca despre asta. De ce? Habar nu am. Poate ca e stire in (ne)stire, pierduta printre atitea altele. O stire care vorbeste despre uciderea a 28 dintre cei mai vechi crestini din Orientul Mijlociu.

*

 

 

Reclame

8 păreri la “O stire ca o alta (ne)stire

  1. Printre atâtea cretinuțe și atâția măruți și imbeciluți, tontuțe cu stil*, unde să mai încapă știrile importante, care trag un semnal de alarmă în plus față de ceea ce a fost până acum?…ca și cum n-ar fi fost destul. Canalele sunt ocupate cu tâmpenie la kilogram, la tonă. Gata, mă opresc, că ceea ce s-a întâmplat e teribil.
    O vară calmă îți doresc, dragă Lăcrămioara și încă odată: La mulți ani!

    Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s