E „statul roman o curva de pe centura”?

Materialul de azi e despre copii, despre examenul de  capacitate, despre transplant, despre dializa… si mai adăugați voi cam ceea ce se potriveste tematicii.

Am aflat azi, la cabinet, povestea unui copil cu probleme motorii congenitale(adica se deplaseaza cu foarte mare greutate necesitind ajutor permanent), copil care, in ciuda numeroaselor probleme de sanatate care au insemnat si vor mai insemna(probabil) ani de spitalizari si investigatii medicale, de recuperari medicale prin bazele de tratament ale tarii, a gasit ca doar mersul la scoala si invatatul(atunci cind se poate) sunt ceea  ce inseamna gura de oxigen intr-o mare de medicamente si suferinta. Astfel, copilul termina la aproape 17 ani gimnaziul cu media generala  8 (mai mult decit imbucuratoare!), da examenul de capacitate , insa, nota obtinuta se pare ca nu-i asigura inscrierea si la liceu(caci vrea sa fie si licean). Si tragedia incepe pentru ca sentimentul de neputinta,  de incapacitate de-a tine pasul cu un sistem si el bolnav si disperarea de-a fi altfel decit ceilalti isi fac culcus in gind si suflet. 

Si intrebarea pe care o pune parintelui e covirsitoare: „Daca nu am reusit acum inseamna ca eu nu sunt bun de nimic?” 

Raspunsul e undeva in eter.  Asa cum sunt multe alte raspunsuri care nu stiu daca sterg lacrimile din ochii copiilor si ai parintilor.

Nu întîmplător am dat azi peste un material semnat de Sabin Gherman, material care m-a facut sa scriu despre copilul cu probleme motorii congenitale si m-a inspirat in alegerea titlului. ​Un clip ​pe care l-am privit cu lacrimi in ochi si care poate fi vazut ​ mai jos.​ Un filmulet care vine la pachet si cu niste raspunsuri la multele intrebari puse sau nepuse.

Ca o incheiere, poate atipica, indraznesc sa zic ca statul roman nu e o curva de pe centura ci mai rau. Curva prestează servicii pentru banii pe care ii ia. Statul roman nu.

Reclame

14 păreri la “E „statul roman o curva de pe centura”?

 1. Cand a povestit despre cum a luat Cosmin pozitie de aparare la vederea medicilor din Spania mi-au dat lacrimile… E atata durere in jurul nostru, dar n-o simtim toti, nu stim de ea toti… Ma doare sufletul pentru toti acesti oameni – copii sau adulti – care sufera mai mult decat ar suferi de-ar trai intr-o tara cu oameni care-si inteleg atributiile si/sau care isi practica profesia cu daruire, cu dragoste pentru om.
  Ma bucur enorm ca mai sunt multi oameni cu suflet in Ro, oameni care doneaza din putinul lor pentru cei care au nevoie, oameni care se implica si ajuta cati oameni pot… Ma ia valul revoltei neputincioase – pentru ca am vazut atat de multe de-a lungul timpului (multe au ramas nerezolvate si altele devin de nerezolvat prea curand) – si mai bine ma opresc…

  Citind titlul am zis in gand: nu, curvele si presteaza pentru bani – si la final am constatat ca ai ajuns la aceeasi „concluzie”.

  Iti multumesc pentru acest text si filmulet.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Greu de vorbit despre aceste subiect sinistru. Eu mi-am spus ca o cauza fundamentala a tuturor relelor este lipsa de dragoste si respect pentru oameni, pentru viata. Totul s-ar derula altfel daca s-ar dori real rezolvarea acestor probleme, cu bun simt, cu gandire, cu dragoste, cu tenacitate.
  Sincer, nu vad solutiile, pentru ca ar insemna ca toti oamenii sa se schimbe comportamental fundamental. Dar asta ar insemna ca isi dau seama de propriile defectiuni… Sunt foarte putini care o fac. Adica insuficient pentru o tara intreaga…
  Multumesc si eu pentru articol.
  Sa ai parte si de senin printre atatea furtuni!

  Apreciat de 1 persoană

  • Da. Lipsa de dragoste si empatie cu problemele oamenilor este o cauza. Se poate regăsi si-n patologia psihiatrica pe anumite nivele. Solutia? Nici eu nu o vad. Trebuie schimbate atit de multe si atit de adînci incit nu vad cum s-ar putea realiza asta.
   Multumesc pt vizita si sper sa ne reîntâlnim sub… ceruri mai albastre 😃

   Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s