Vorba unui lenes

Gata vacanta, la munca domne! 

Si zau daca majoritatea inteleg principiul prin care, placerea e dincolo de timp​, ​atit de simplu si de anost exprim​ind-o​ printr-un cuvint pe masura​…​corvoada! 

De ce pentru subsemnata nu-i asa? La fel de simplu e raspunsul, eu detin controlul a ceea ce fac.
Asta v-o spune un lenes care isi trage energia din lucratura propriu-zisa si care a reusit sa se readune in matca in timp ce initia un proces de divort; mizerabila actiune de altfel.​ ​Si v-o mai spune acelasi lenes care a abordat munca la modul cel mai corect cu putinta facind-o sa rodeasca a civilizatie si multumire sufleteasca.​

Rasplata? ​A fost si​ va ​fi​ la timpul potrivit. Si nu-s doar vorbe
*
pasare
*
Merita citit:  Mirela Pete – Marea la inceput, Elly Weiss – Cineva acolo sus ma iubeste, Vienela – Garsoniera din padurea de macarale, Zina – Retete literare de mincare, Irealia – There is Greece in my mind, Silving – Secrete in intuneric, Vania – Dimineata devreme, Catalin – Down by the riverside, Gabi –Parfumul zorilor flori , Pandhoraa – Iubiri in umbra trecutului, Mala Teaha – Green, Oala lumii – Patlican Kizartmasi(Vinete prajite cu chilii)

12 păreri la “Vorba unui lenes

  1. Of, draga Mala ! Ce tare esti, daca poti vorbi asa…
    Imi pare bine ca te-ai readunat, imi pare bine ca munca ta iti aduce multumire sufleteasca. E ceva din ce in ce mai rar in zilele noastre.

    Apreciază

    • Cred ca totul a inceput atunci cind am inteles ca doar inconjurindu-ma de frumos(cu tot ce presupune) am sansa sa am multumirea generata de produsul finit iesit din miinile mele. Si aici nu intra doar medicina…
      Am avut(si inca am)sansa unui suport din partea celor foarte dragi mie fara de care, poate, n-as fi reusit.
      Cu multumiri aduse si voua, prietenilor din virtual, creatori de frumos!

      Apreciază

  2. Pingback: Parfumul cețurilor toamnei | my heart to your heart

  3. Pingback: Ceața | Ioan Usca

  4. Pingback: Din cețuri parfumate « Mirela Pete. Blog

  5. Pingback: Turnul Alb (venețian) din Salonic « Mirela Pete. Blog

  6. Dragă Mala, în zilele leneșe, cum au fost destule astă-vară, m-am simțit mai puțin întreagă decât atunci când lucrul aproape că mă depășește. Îmi place și să lenevesc, dar când am de lucru ceva care-mi face plăcere, la firmă sau acasă, sau când sunt în atelier, sunt de-a dreptul fericită! Rândurile tale sunt minunate, ca de obicei. Mi-e dor să ai timp, cândva, să scrii o poveste…când va fi să fie, scrii atât de frumos. O seară așa cum ți-o dorești! 🙂

    Apreciază

    • Cred ca munca a devenit refugiul sau protectia propriului EU…si e bine pentru ca, pe linga medicina care imi asigura oarecumva independenta financiara, fac ceea ce-mi place. Acum, in perioada asta, altfel vad frumosul, altfel il inteleg, altfel in imprastiu in lumea larga, altfel il si doresc pentru sufletul meu si nu numai. Cred ca perspectivele ce mi s-au deschis in fata ochilor au capatat alte valente pentru un simplu om care vrea liniste si simplitate. Si totul a fost pe principiul ” un sut in c*r, un pas-nainte”.
      Cit despre scris, crede-ma ca degetele mi-s legate si nu le pot deocamdata coordona/articula cu/pe multele idei care imi populeaza imaginatia. Am incercat sa scriu la celelalte teme ale clubului insa am ajuns, de fiecare data, pina la jumatate si-am clacat. E mult prea incarcata perioada asta din viata mea pentru a putea sa ma asez pe-o minte ceva mai distributiva. Materiale incepute, idei multe dar disparate, fara nici o noima sau finalizare. Asta e ceea ce se intimpla unui neuron care a stabilit inconstient o lista de prioritati si se tine de ea ca orbu’ de bita. Ca-n vorba lui Costel Zagan care preabine zice: „Vai gaura alba a paginii goale/ stirneste-n cerneala rotocoale „…..
      Iti multumesc pentru energia pozitiva pe care-o imprastii cu generozitate in jur, dar si pentru gindurile de suflet pe care le asterni in slova. ❤

      Apreciază

  7. Iufff !!!
    Multi se regasesc in tot ceea tu tu asterni aici .Viata insa merge mai departe , iar noi ne refugiem in micile/marile pasiuni descoperite pe parcursul vietii !!
    Iti doresc tot binele din lume , draga Mala !! ❤

    Apreciază

Ai ceva de spus ?