Verdict clar : nu sunt femeie !

Dintr-una intr-alta (ca de obicei cum stiu eu sa fac) citind prin presa mai mult sau mai putin scrisa, am dat peste un articol care mi-a mers la suflet din prima citire.  Articol care incearca sa faca  putina lumina in mintea neclara si confuz(at)a a milioanelor de oameni. Cum este  o femeie de succes ? Si, dupa ce aduce in fata citeva exemple de asemenea femei, le incadreaza in anumite stereotipuri ce si-au pus  forever  „stampila” pe imaginea femeii respective.

Inima de gheata ? Duritate ? Femeia trebuie sa se comporte ca un barbat ? Impulsive ? … Cam multe pe capul bietelor femei de succes care, pe linga cariera in care au excelat mai au in spate si-o familie cu tot ce presupune acest lucru. Si-atunci unde e logica stereotipului ? Undeva pe dealurile Hollywoodiene zic si eu. Undeva acolo, (de) unde mintea umana refuza sa treaca de niste mentalitati si preconceptii si generalizeaza doar un anume tipar dictat de ban si de advertise.
Ehhh,  dar seara nu era incheiata inca.
Pe talentirosit.com unde imi place  sa intru si sa citesc ( si ce-mi place sa comentez!!!!) vad un raspuns la un subiect blog. Si-mi permiteti sa citez: „Femeia trebuie sa fie rafinata, blanda, diplomata, amabila, puternica spiritual, fericita, fara sa se prefaca, sa fie intelegatoare, concilianta, inteleapta, sa fie mama, sa fie fiica.”
Numai atit ,  ma intreb scarpinindu-mi nedumeririle filozofice(sti) ?  Si am inceput sa ma compar (pe mine, ma) cu definitia data de acel reprezentant al sexului opus.

Rafinata – nu sunt. Imi place sa maninc din blide de lut , cu tacimuri de lemn; pijamaua mea e de bumbac alb si-mi plac ciorapii de lina pura; n-o sa ma vezi cu cizme cu toc iarna; as dormi pe bicicleta (daca s-ar putea);  oja e incolora (si asta din ratiuni pur medicale); depilatul e total ( mai putin scalpul) si asta tot din ratiuni ce tin de medicina si igiena, nicidecum de fashion sau style…deci, din topor !
Blinda – pina ma enerveaza careva.
Diplomata – nu-mi sta-n caracter sa curat ouale.
Amabila – pot numara pe degetele de la o mina de cite ori am fost.
Puternica spiritual – am fost la biserica de doua ori pina acum (desi nu cred ca are legatura una cu alta dar, in fine).
Fara sa se prefaca – oare se pune la socoteala….? Cred ca da tinind cont ca 80% dintre femeile planetei asta fac, atunci cind o fac.
Intelegatoare – asta da. Sunt maica Tereza din punctul asta de vedere. Ma poate fraieri care , cum vrea(si stie s-o faca).
Concilianta – ooooo ce-mi place sa vir pumnul sub nasul exemplarelor care se cred The One in ale barbatiei de toate felurile.
Inteleapta – nu-s , e clar si asta, altfel nu m-as fi indragostit de-o himera care, asa a si ramas pina la finalul povestii .
Mama – asta da sunt, asemeni majoritatii care corespund genului (si, oricum e ceva ce nu tine de vrere, de cele mai multe ori )
Fiica – inca sunt (dar si asta e conform paradigmei de mai sus)

Si acum e timpul sa trag linie si sa adun: cu 3 raspunsuri bifate din cele 11 valabile,  ce sa inteleg ?
E clar, nu ?

 

 

PS : Fericirea  nu tine de genul careia-i aparti. Asa ca, a fost omisa in mod deliberat din lista.

 

6 păreri la “Verdict clar : nu sunt femeie !

  1. La fel cum si femeile au un ideal in viata, asa si barbatii au nevoie. Toti avem nevoie de un lucru spre care sa tindem. Asta nu inseamna ca daca nu ai toate calitatile nu esti femeie. Inseamna doar ca nu esti genul persoanei respective.

    Apreciază

  2. Nu si nu e nevoie sa intalnesc femeia descrisa. Femeia care ma va completa si ma va face fericit va fi femeia ideala pentru mine, nu are nevoie sa aiba toate calitatile din lista de mai sus.

    Apreciază

  3. Esentialul e sa fii de partea care trebuie a baricadei!..Nu te raporta la standarde discutabile! Daca ai o cultura umanista si ai ajuns la un anumit grad de maturitate si inteligenta, aceste chestiuni sunt subintelese, nu mai constituie semne de intrebare! Oricum, nu e cazul sa iti faci probleme! Insa tu esti chiar mai mult! Un artist (daca vrei, o artista) talentata, care este in faza descoperiririi de sine…Creatiile cu adevara valoroase vor veni mai tirziu, chiar daca intre timp vor fi si pauze lungi, si indoieli, insa incele din urma, vor veni! sa nu te indoiesti de asta! Trebuie insa sa ai constiinta propriei valori, SA FII CONSTIENTA CA AI TALENT SI VALOARE ARTISTICA! Si sa nu renunti la pasiunea pentru arta, orice s-ar intimpla! E plian lumea de barbati si femei, fiecare dintre noi am avut pasiuni si deziluzii, important este ce ramine dupa ele!…Poate ramine o poezie, un roman, un tablou..sau nimic..

    Apreciază

    • Eiii, iti dai seama ca cei care ma cunosc stiu cine sunt si cum stau. Blogul asta a fost o „poveste”-raspuns, as putea sa-i zic si asa in care 30% realitate s-a imbinat cu 70% fictiune. Am incercat o paralela intre un tip de stereotipii si altele. Nu degeaba am legat un articol de un altul. Imi place ideea de-a ma juca cu povestile si-mi place sa le imbrac intr-o usoara forma de ironie-autoironica. Oricum, tu ma sti intr-o oarecare masura si ma poti „citi”. Inca o data iti multumesc pentru aprecieri si suport.
      Apropo, recitesc citeodata niste poeme despre primavara si sampanie rose si heruvimi si…
      Sarumina !

      Apreciază

Ai ceva de spus ?