Reflexii si reflectii – 4

Nu mai sunt demult al acestei lumi;  sunt departe de mine însumi, desprins de propriul meu trup – mă aflu printre lucrurile esenţiale.

C. Brancusi
*
postcard
*
Material realizat pentru  Reflexiile in oglinda ale lui Sorin
*
Materiale asemanatoare: 

 

18 păreri la “Reflexii si reflectii – 4

 1. Un artist care a avut inca din viata constiinta propriei valori…nici nu putea gandi altfel…
  Inceput de secol XX sau sfarsit de secol XIX in Brad? O Strada Mare… Ma fascineaza astfel de peisaje de La Belle Époque…

  Apreciază

 2. Cea mai scumpa fotografie romaneasca este o fotografie a dansatoarei românce Lizica Codreanu realizată în anul 1923 de către Constantin Brâncusi (da, chiar el!), în atelierul său din Paris. O fotografie adjudecată în octombrie 2012, la o licitație a casei Sotheby’s. pentru suma de 42.750 de euro. Cea de a doua cea mai scumpă fotografie românească este un autoprotret tot a lui Brancusi.
  Interesanta reflexia ta ! Vechi si nou intr-o singura imagine!

  Apreciază

  • Habar n-aveam de pretul fotografiilor insa, cred ca ‘semnatura’ lui Brancusi a fost cea care a stabilit valoarea pecuniara a fotografiilor. Mi-ar placea sa vad spectacolele in care a dansat Lizica insa, din pacate, filmuletele acelor ani se pare ca nu mai exista. Fascinant e faptul ca, Brancusi i-a creat Lizicai decorurile si costumele pentru spectacolul Satie-an, Gymnopedie. Amprenta brancusiana e atit de evidenta incit ai senzatia ca materialele si pinzele care acopera expresivitatea corpului sunt copii ale unor sculpturi de-ale lui. Ca sa nu mai vorbesc de fotografiile in sine…adevarate capodopere fotografice… Iti multumesc pentru impulsul dat curiozitatii mele…am aflat multe si mult!

   Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s