Ca o poveste Zen (Celelalte cuvinte)

Cu fiecare clipa care se savirseste parca as mai avea ceva de spus. Sa numar cuvintele inca nenascute? Sa le las acolo unde isi vor duce implinirea in gindul inca nerostit ? Mi-e teama uneori ca nespusul isi va striga preaplinul gindului. Mi-e teama, alteori, ca spusul se va pierde in secunda nebuna a unui timp care-si duce iuresul cu zimbetul pe buze. Mi-e teama citeodata ca lacrima va rinji a viata. 

Dar, secunda e atit de pretioasa si atit de altruista incit sa-mi arate ca viata-si are trecerea ei, plutind usor pe nori, pe lacrimi de ploaie, pe trotuarul unui suflet macinat de multele spuse si nerostite. Si peste toate astea, un parfum reavan de pamint picurat din stelele primaverii imi spune ca literele ma vor duce acolo unde voi vrea. 
Si totul intr-o alta zi. Intr-o noua zi.
*
*
alte cuvinte
*
*
Alte materiale:

15 păreri la “Ca o poveste Zen (Celelalte cuvinte)

  1. Mala, după atâtea pagini internautice doldora de cărnuri ”sărbătorești”, (cam la atât se rezumă, din păcate, sărbătorile… uneori…), vin aici, la tine, direct din pădurea mea verde, ca la oaza cu apă proaspătă a Renașterii spirituale. Decât un ”suflet macinat de multele spuse si nerostite”, mai bine niște ”spuse” , rostiri, desăvârșiri…Te îmbrățișez cu drag!

    Apreciază

  2. Mala, după atâtea pagini internautice doldora de cărnuri ”sărbătorești”, (cam la atât se rezumă, din păcate, sărbătorile… uneori…), vin aici, la tine, direct din pădurea mea verde, ca la oaza cu apă proaspătă a Renașterii spirituale. Decât un ”suflet macinat de multele spuse si nerostite”, mai bine niște ”spuse” , rostiri, desăvârșiri…Te îmbrățișez cu drag!

    Apreciază

  3. ,,literele mă vor duce unde voi vrea”, liniştea spusă, Frumosul, clipele aruncate sau nu, păstrate, trăite, înghiţite fac din tot un Spectacol asumat doar de cel care deşi nu înţelege totul ştie că în nimic nu există limită şi tocmai acest misticism al trăirii te duce pe culmi. Da, literele ne duc oriunde şi ne nasc cu fiecare zi. Vă doresc numai bine!

    Apreciază

  4. Pingback: Parfum tămăduitor de mai. Salcâm. « Mirela Pete. Blog

  5. „Si totul intr-o alta zi. Intr-o noua zi.”
    Se pare ca ne-am ghidat in aceasta perioada a sarbatorilor pascale…dupa o aceasi vorba inteleapta… Eu o gandeam chiar in ziua de Paste… 😉
    Chiar ai trecut pe la mine si ai vazut 🙂 Multumesc aici de vizita. Ca n-am mai ajuns sa raspund…

    Apreciază

    • „Cuvintele” astea le scrisesem cu ceva timp in urma insa, doar dupa ce niste fotografii au iesit din programele de editare m-am hotarit sa le asociez lor. Asa se face ca, scriituri de acum 10, poate 20 de ani, si-au gasit loc abia acum sa-si iteasca capul la lumina. Esenta celor scrise, clar, e universal valabila si poate fi gindita de multi. Insa, cum totul nu e intimplator, cred ca doar in perioada asta a sarbatorilor renasterii am reusit sa dau sens celor scrise.

      Apreciază

  6. Pingback: O alta miercuri fara de cuvinte… | lt.mala

Ai ceva de spus ?