Cu angoasa la veceu

Cine n-are angoase? Cine n-ar vrea sa fie un fel de superman sau superwoman? 
Tot rasfoind The Greatest aka Youtube-ul, dau intimplator peste un clipulet, ingenios facut de altfel si cu o doza sanatoasa de umor la purtator.

Ideea din spatele scenariului cica ar fi marea angoasa barbateasca. Hmmmm, zic cind ma gindesc la asta si nu pot sa ajung cu gindul decit intr-un singur loc insa…chiar daca locul e acelasi, scopul de data asta e altul.
Si-atunci, ca sa-mi luminez nestiinta, cerui ajutor lui papa Freud care zicea ca exista trei tipuri de angoase, fiecare raportindu-se la cele trei dependente ale Eu-lui : de lumea exterioara, de sinele si de supraeul. Prea complicat, zisei si-o sa ziceti, insa clipuletul pus la cale de-o mina de curiosi asemeni mie vine si, macar intr-o anume privinta, face lumina.

Ca sa scurtez polologhia, ca nu-i timp acum pentru asa ceva, se zice ca marea angoasa a barbatilor este aceea ca nu pot face pipi daca sunt priviti. (Asta sa fie  singura si cea mai mare problema ‘angoasanta’ a lor si tot n-ar fi rau !) Insa, cum practica bate de departe teoria,  ma gindesc acum la cei care, in dunga drumului sau a trotuarului ori la coltul blocului, cu prohabul la vedere, ii doare-n cot(termen cu gentilete folosit!) de trecatori. Pentru ei, cred ca doar supraeul ar mai fi o impietate de la savirsirea celor obligatorii si absolut lumesti ! Ce sa mai zic atunci de femei ca tare as vrea sa vad macar una care sa se usureze in vazul tuturor(exclud bineinteles starile bahice si alte manifestari ce nu tin de tematica aci de fata) ….

Va las sa urmariti filmuletul in timp ce eu cuget la vorbele cu adinc inteles ale lui Freud : 
” Distincţia între o angoasă reală şi o angoasă nevrotică este următoarea: prima este o reacţie la perceperea unui pericol exterior, adică la o eventuală rănire, iar a doua rămâne întru totul misterioasă şi inutilă.”

 


*

Alte materiale:

1). A play

2). 1001 de discutii-3

3). Salata de hering cu smintina

16 păreri la “Cu angoasa la veceu

  1. Buna reclama la terminalele Tv.
    Nu am sa inteleg,insa,niciodata de ce barbatilor le plac 2 femei impreuna,si zic apasat-impreuna.
    De aici nevestele inselate ar trebui sa traga serioase invataminte-reaitatea neimplicarii afective a barbatului intr-o reletie sexuala extraconjugala.
    Fizicul si numai fizicul coneaza,si cand are nevoie acasa de afectivitate…….oare „acritura” este in stare sa i-o ofere.
    Legat de subiect……..se intampla in tinerete,pana pe la 22 ani un lucru ciudat.
    Desi de la vreo 6 ani merg numai la nudisti la mare,plaja,nu ma puteam duce la pisuoare publice daca mai era cineva in incapere .Trebuia sa intru in cabina,altfel avea loc un soi de intimidare care facea imposibila desfasurarea motivului prezentei mele acolo. (si nu aveam in rest nicio jena fata de locul ,din natura,unde m-as fi usurat)
    Deci nu privirea oamenilor ma deranja ci un soi de lipsa de intimitate,ciudata in contextul lipsei mele de pudoare.Dar probabil lipsa pudoarii se manifesta numai fata de corp,nu si de actul in sine.o alta paranteza( nu aveam,aiurea nici acum nu am,vreaun disconfort in a face dragoste in public)
    in consecinta……………mai bine vorbim ,ca o intelegem,despre reclama la Tv.

    Apreciază

    • Marianeeeeeee….ai batut recordul lungimii comentariului! Dar ma bucura faptul, sincer!
      Pe ici pe colo-ti dau dreptate, in alte privinte categoric nu. Si-o sa le iau punctual ca sa ma explic.
      Deci:
      – nu am sa inteleg de ce, daca barbatilor le place sa priveasca doua femei ‘impreuna’, femeilor nu le place sa vada acelasi lucru la doi barbati; mie personal categoric nu…
      – femeile judeca de obicei cu inima nu cu creierul atunci cind sunt inselate; problema intervine abia cind barbatul, cu toata neimplicarea lui afectiva in relatia extraconjugala, intra pe teritoriul comparatiilor, ceea ce si tu ai spus: „oare acritura o sa-i ofere…etc?” negindindu-se ca poate, si acritura de acasa are nevoie de exact aceleasi lucruri de care si el are nevoie;
      -angoasa vis-a-vis de lipsa intimitatii ca si problema corpului descrie niste inhibitii ale individului, inhibitii care-s percepute ca pudori sau alte manifestari ale unor frustrari
      -personal, n-am problema cu wc-urile publice atiat timp cit sclipesc de curatenie si atita timp cit am servetele dezinfectante in poseta, in rest, traiasca padurea sau alte ascunzisuri necesare producerii etc. Daca se intimpla sa fie stringenta problema in mediu urban, totusi, un wc curat e tot ce am nevoie pentru asta
      -desi inca cred ca neuronul mi-e destul de destupat, a face amor in spatiu public e ceva ce, deocamdata, ma depaseste
      Deci….inca sunt tributara anumitor frustrari pe care le consider totusi o urma de intimitate pe care mi-o doresc de la niste vremuri care acapareaza totul in jur.

      Apreciază

      • Acum este clar ca situatiile nu sunt identice.La toaleta damelor sunt in orice conditii cabine separate.La barbatii,toaleta,ma refeream la spatiul comun,pisuoar,nu la cabina.in cabina nu aveam nicio retinere,ci in spatiul comun.
        Despre „acritura” de acasa nu am niciun comentariu..nu posed,deci nu vreau sa vorbesc in necunostiinta de cauza.Doamne ajuta,nu am fost supus disensiunilor conjugale.
        Sincer,ma bucur ca pentru mine,angoasa este neologism.Sunt total lipsit de inhibitii.

        Apreciază

  2. Cei care gandesc reclamele sunt tot mai inventivi. Nu mai discut despre angoasele barbatilor…caci putini o au de fapt pe asta cu urinatul in lipsa intimitatii. De fapt ei au foarte putine inhibitii. Eu credeam ca e vorba depre altceva. Caci cea mai mare angoasa a lor e cu totul alta si se stie. :))
    Am si eu numai LG pe acasa. Televizoare, telefoane mobile, CD player… 🙂 Dar nu le-am luat vazand vreo reclama ci pentru ca chiar sunt bune calitativ.

    Apreciază

Ai ceva de spus ?