Despre munca

el Empleo
*
De​spre munca … in alt fel de cuvinte sau, mai bine zis, in imagini.  Despre munca, asa cum poate nu te-ai fi gindit s-o faci, trecind dincolo de intelesurile semantice si practice.  Despre munca ca un rod al civilizatiei, gloriei si fericirii sau, ca o gasire a unei cai prin care, ceea ce faci o viata sa fie si ceea ce-ti place. Si sa mai fi si platit pentru asta. 
Munca ca o iubire, iubirea ca munca…poate cea mai freudiana definitie pe care as fi putut s-o gasesc vreodata si, cred ca si singura care da adevarata dimensiune cuvintului si actiunii in sine.
 
Va las sa urmariti clipul de mai jos, un filmulet semnat de sud-americani si-n care munca devine personajul principal al unui film de animatie multipremiat de prin 2008 incoace. Un film care prezinta o lume cel putin bizara si-n care oamenii devin lucruri insufletite de rolul functional al obiectului in sine. Bizar si ciudat in acelasi timp. 
Si-o intrebare fireasca apare ca de la sine: oare de cite ori pina acum EU am fost… scaun, masa, cuier, oglinda sau pres de la usa?
Raspunsul se gaseste undeva in interiorul propriu.
*

5 păreri la “Despre munca

 1. Chiar că e bizar; niciodată nu m-am gândit la muncă ca la altceva înfară de a-mi câștiga o bucățică de pâine chinuită; să iubești ceea ce faci zi de zi e un vis la care nu mă gândesc căci nu am vreme de asta, sper doar să găsesc ceva după amărâta asta de facultate.
  Sunt o limitată cred…

  Apreciază

  • Incearca sa treci dincolo de ‘amarita’ asta de idee si gindeste-te ca ceea ce faci sau vei face e intr-adevar ceea ce-ti place si pentru care ti-ar placea sa fi si platita!
   Poate ca iti vei schimba optiunile de clasificare sau definitiile…cine stie?!

   Apreciază

Ai ceva de spus ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s